2016. augusztus 8., hétfő

A VOLT KERTEM MELLŐL IS KISZORÍTJÁK A LIGETVÉDŐKET

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2016.08.08.


Ma délelőtt újra kopaszok és rendőrök jelentek meg a Városligetnél és kezdték el felszámolni a Ligetvédők a volt Kertem mellett kialakított egyik táborát. Méghozzá azon a helyen, ahol bejelentett tüntetés van most folyamatban.

11 óra körül rendőrök és biztonsági őrök jelentek meg a Városligetben a volt Kertem épülete mellett, és felszólították az ott lévő aktivistákat, hagyják el az épület és a Nagyrét közötti területet, mivel azt építési területté nyilvánították, így balesetveszélyes. És a balesetveszélyesség miatt az aktivisták testi épségének megőrzése érdekében el kell hagyniuk a területet. Kordont húztak a tüntetők és eddigi táborhelyük közé. A Ligetvédők többszöri kérésére se mutattak semmilyen dokumentumot, amely az eljárás jogszerűségét igazolná, bár szóban azt állították, rendelkeznek ilyennel.

A helyzet azért érdekes, mert a területen bejelentett tüntetés van folyamatban, amelynek szervezőjét nem tájékoztatták arról, hogy építési terület lett a bejelentett és tudomásul vett tüntetés helyszíne. És kérdés az is, egy cég joga az építkezésre felülírhatja-e az Alaptörvényben alapjogként kezelt gyülekezés jogát...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.