2016. augusztus 28., vasárnap

A ZSENIÁLIS ELSŐ GÓL

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2016.08.27.


"Zseniális lett Dzsudzsák első gólja az al-Vahdában" címmel adott hírt az Index a világra szóló sporteseményről, amikor Dzsudzsák Balázs, a magyar válogatott sztárja élete első gólját szerezte a világhírű al-Vahda csapatában.

A gólt, amelynek zsenialitását csak azok nem ismerik fel, akik nem a NER nemzeti 11-ének szurkolnak, azért is meg kell becsülni, mert nem lehet tudni, mikor lesz a második. Dzsudzsák vélhetően az Arab Emirátusoknál gyengébb bajnokságba aligha igazolhatott volna, de ne feledjük, a török bajnokságban is alig várták, hogy megszabaduljanak tőle.
Dzsudzsák tipikus alakja azoknak, akik a tehetségüket nem arra használják, hogy szakmájuk legkiválóbbjai közé kerüljenek, hanem a leggyorsabb módon pénzt szerezzenek belőle. Dzsudzsák nem igazán sportember, inkább sportból élő üzleti vállalkozó. Ha így nézzük, nincs vele semmi baj, de nemzeti válogatottban Magyarországon kívül sehol nem léphetne pályára.

Dzsudzsák fantasztikus játékos volt, a magyar labdarúgás egyik legnagyobb csillaga lehetett volna. Hollandiában játszott és már fiatalon a legnagyobbak között emlegették, pazar gólokat lőtt, és bármi lehetett volna belőle. Ezt azonban nem arra használta, hogy a világ elitklubjai felé vegye az irányt, s akkor gazdagodjon meg, amikor a Real Madrid, a Barcelona vagy a Manchester United játékosaként ér a csúcsra. Vagy, ameddig eljut.

Dzsudzsák ehelyett az orosz futballbajnokságba ment, egy orosz maffiózó csapatába, amelyik nagy pénzt ígért. Ezzel kikerült a futball élvonalából és vérkeringéséből is, és lehetett tudni, hogy ezt szakmailag nem lehet túlélni. Akármilyen kiváló játékos is, itt csak pénzt lehet keresni, és morálisan, szakmailag tönkre menni. Ez be is következett, és egy áthidaló megoldás után került a zseniális török bajnokságba. Itt sokat vártak tőle, de óriási csalódást keltett.

Ennek ellenére a magyar válogatottból nem tudott kiesni, pedig komoly edző ilyen játékost elfelejt. De Magyarországon nem a komoly edzőkön, hanem a mi bölcs Vezérünkön múlik minden, akivel Dzsudzsák jó érzékkel kiváló kapcsolatot ápol. Így jutottunk el az Európa-bajnokságig. A magyar válogatottra jellemző, hogy egy olyan játékos, mint Dzsudzsák, aki már csak pénzkereső műkedvelő, tagja lehetett a nemzeti tizenegynek, és meg is élt közöttük...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.