2016. augusztus 31., szerda

AKKOR MAJD KI FOG A KAMERÁK ELÉ ÁLLNI ÉS ELMONDANI, HOGY MENNYIRE JÓ NEKÜNK?

KOLOZSVÁRI SZALONNA - NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Forgács Erzsébet
2016.08.30.


Már megint nagyon jó nekünk, mert a magyar reformok működnek. Annyira remek minden, hogy ettől még majd jobb is lesz mindjárt. A munkanélküliség a rendszerváltás óta soha nem látott, 5 százalékos mértékre zuhant, a reálbérek nőnek, ihaj, csuhaj, fahaj.

Mennyire jó lenne, ha a valóság köszönne vissza a kormánypropagandából és mindezeket a remek dolgokat éreznénk is a bőrünkön, nem csak olvasnánk az aktuális hurrában.

Milyen nagyszerű lenne, ha nem takarná el a statisztika a valóságot. Ha nem, vagy legalább csökkenő mértékben lenne nyomor, ha enyhülne a dolgozói szegénység, ha a közmunkások nem a statisztikát kozmetikáznák, hanem annyi pénzért dolgozhatnának, amennyiből legalább alapszinten meg lehet élni.

Milyen csodás lenne, ha a statisztikusok nem úgy számolnának átlagkeresetet, hogy összeadják Mészáros Lőrinc évi – mennyi lehet? 3-4-5 milliárd? több? – bevételét és a disznótelepén dolgozó melós minimálbérét és a kettő átlagának örvendeznek, miközben a melós attól még pont olyan szegény marad, mint előtte.

„A rendszerváltás óta nem mértek olyan alacsony munkanélküliséget, mint az elmúlt időszakban. 2010 óta 12 százalékról 5 százalékra esett a munkanélküliség. A magyar reformok működnek. A gazdaságpolitikának, a munkát terhelő adók csökkentésének, a Munkahelyvédelmi Akciónak és a versenyszféra bővülésének köszönhetően töretlenül emelkedik a foglalkoztatottság. Most újabb foglalkoztatási csúcsot értünk el, már 4 millió 372 ezer ember dolgozik. A kormány célja a foglalkoztatás további növelése.”  (Magyarország Kormánya/Facebook)

Annyira jó lenne, ha valóban létezne gazdaságpolitika, ami működne is. Aztán az is jó lenne, ha pontosan tudnánk, hogy ez a 4 millió 372 ezer ember hol dolgozik? Ebben benne vannak a külföldön dolgozók? Az a 800 ezer magyar is itt szerepel, aki nem ebben az országban dolgozik, de ilyenkor jól jönnek? Mert a többszázezer közmunkás igen  – joggal egyébként, mert ők is dolgoznak, ha éhbérért is -, de túl nagy örvendezésre ez azért nem ad alapot...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.