2016. augusztus 23., kedd

ÁNGYÁN JÓZSEF: "KILÉPEK A PROFESSZOROK BATTHYÁNY KÖRÉBŐL"

MAGYAR NARANCS ONLINE
Szerző: narancs.hu
2016.08.23.


...Ángyán József volt államtitkár, egyetemi tanár utólag értesült a nyilatkozatról, és levélben jelentette be kilépését az elnöknek és  tagságnak. A narancs.hu birtokába került írást szintén végig idézzük:

Tisztelt Elnök Úr! Kedves Professzortársak!

Egy erdélyi  családi pihenésről hazatérve most olvastam az októberi népszavazással kapcsolatos belső vitát és az ennek "eredményeként" megszületett - számomra megdöbbentően szervilis, a megítélésem szerint önző és a keresztény értékrendtől messze távol álló (t.i. aki egy szűk, bennfentes  kört gazdagítva fizet, legyen bár haramia, jöhet, de a többi, menekülő nyomorultból nem kérünk) kormányzati álláspontra valamint az ezt közvetítő ostoba és hazug propagandára is rálicitáló, csúsztatásokat és féligazságokat tartalmazó - sajtónyilatkozatot. Ez megerősítette azt a régóta érlelődő elhatározásomat, hogy a világról és benne a felelős értelmiség feladatairól alkotott, egymástól egyre távolodó, mára már paradigmatikusan eltérő véleményünk okán - szomorúan reménytelennek látván és feladván az ezzel kapcsolatos belső vitát - kilépek a Professzorok Batthyány Köréből. Kérem ezért Elnök Urat, hogy nevemet a PBK tagjainak sorából haladéktalanul töröltetni szíveskedjék.
 
A kezdeti közös hiteket, reményeket és szép emlékeket is hordozó, együtt töltött évekért köszönetet mondva, a PBK-nak - mint magát felelős keresztény, nemzeti értelmiségi tömörülésként meghatározó körnek - valamint tagjainak személy szerint is eszmélést és sok sikert kívánva, búcsúzó üdvözlettel:
 
Ángyán József
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.