2016. augusztus 12., péntek

AZ ÁLLAM MI VAGYUNK, POLGÁRMESTER ÚR

KOLOZSVÁRI SZALONNA - DÜHÖNGŐ, ORDÍTOK BLOG
Szerző: Swan Edgar
2016.08.12.


...Főnök, most szólt a Géza, hogy van itt ez a pénz, amit meg lehetne pályázni az Uniótól. 10 milliárd forint, csatornaépítésre.

Minek a Gézának csatorna? Ja, hogy nem neki. Sok pénz az, veszni ne hagyjuk! A mi utcánkban van már csatorna, hülyén venné ki magát egy másik. Nálatok is van csatorna? Akkor oda sem kell. Mindegy. Keressetek pár falut, ahol nincs. Majd én lemegyek személyesen és bejelentem az örömhírt, hogy kapnak csatornát, hadd örüljenek. Hogyhogy kik? Akiket a Géza talál, hogy csatornátlanok. Érted már? Jól van. Szólok anyámnak, hogy a cége csinálja meg a pályázati anyagot. Az húszmillióból kijön, plusz ÁFA. Nem leszarom, hogy más megcsinálná ötmillióból? Anyámék ennyiért csinálják. Na.

Benyomjuk a pályázatot, jön a lóvé Brüsszelből. Megpályáztatjuk, mert nehogy megint ugasson az OLAF. Szóljatok a Lajosnak, hogy ő fogja nyerni a megbízást. Hogyhogy honnan tudom, te díszmarha? Értsed is, mert azon kapod magad egyszer, hogy Kőbánya-alsón őrzöd a nyilvános vécét. Tehát a Lajos cége pályázik, nyer. Tízmilliárd mindjárt az övé – mínusz anyám húszmilliója plusz ÁFA – azt szépen a Lajos visszaosztja. Ahogy szoktuk. Az én részemet a Dezsőnek vigyétek, ahogy szoktuk. Elég nekem a 70 százalék, a többit osszátok el magatok között.

A Lajos bízza meg apám cégét a kivitelezési munkákkal, csak előbb kellenek valami tervek is. Az öcséd pont most csinált egy ilyen vállalkozást? Gratulálok, remek családod van! Akkor az övé a megbízás! Mennyiért csinálná meg? Nyolcvan millió? Nem sok az egy kicsit? Ja, vagy úgy! Mennyit oszt vissza? A fele az megfelel.

A Lajos megbízza apám cégét, ő lesz az alvállalkozó. Hogy az még kideríthető? Akkor oldjátok meg, hogy ne legyen! Jó, akkor tegyünk be még két alvállalkozót, aztán a fater. A lényeg, hogy az öreg legalább kétmilliárdot keressen. Jövő hónapban lesz hetven éves, meg akarom lepni valamivel. Majd kell keresni valakit, aki el is tudja végezni a munkát. Hogyhogy miért? Mert apám nem tud csatornát építeni, azért. Mit akarsz egy idős embertől?

No, foglaljuk össze, hol tartunk. Pénz jön az Uniótól, anyám cége letudva, Lajos letudva, az öcséd cége letudva, apám letudva. Hogyhogy a Géza? Tényleg, neki is kell valami. Ő se tud csatornát építeni, mi? Na mindegy, akkor írjon egy tanulmányt. Ötven milla. Jó, száz, de akkor a felét vissza. Legyen százhúsz. Milyen unokahúgod? Ja, hogy az enyém. Tényleg. Ő majd csinálja a reklámkampányt. Húzós összeg lesz, de megéri! Mit tudom én, mit reklámozzon?! A csatornát, nyilván. Hogy milyen jófej vagyok, mert csinálok nekik.


Ki az a Marika? Ja, tudom. Jó, ő is. Ott tartunk hogy hol tartunk? Számoljunk. Na, ez van. Most kell találni valakit, aki 100 millióból megcsinálja. Vagy inkább kevesebből. Mit tudom én, kicsoda? Kit érdekel? Oldjátok meg. Hogy önköltségen se jön ki? Francot se érdekel, ne legyen telhetetlen a kivitelező. Örüljön, hogy kap munkát!...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.