2016. augusztus 15., hétfő

AZ ÁLLAM TUDATOSAN LEHETETLENÍTI EL A QUAESTOR KÁROSULTAK KIFIZETÉSÉT?

PÁPA LEVENTE BLOGJA
Szerző: Pápa Levente
2016.08.15.


Pedig pénz lenne rá

Múlt pénteken
botrányba fulladt a Quaestor Financial Hruria Kft. hitelezői gyűlése, ahol a felszámoló beszámolt az ügy jelenlegi állásáról. A felszámoló szerint nincsen fellelhető vagyon, amiből ki lehetne fizetni a hitelezőket…

Itt tartunk másfél évvel a csőd után. Hogy könnyen érthető legyen a lényeg, gyorsan egy rövid emlékeztető, hogyan is jutottunk idáig: hosszas huzavona után a kormány egy véglegesnek szánt kártalanítási ajánlatot adott a Quaestor károsultaknak. A károsultak nagyon igazságtalannak ítélték meg a végső ajánlatot, hiszen erősen diszkriminál a károsultak között. Aki elfogadta az ajánlatot, annak le kellett mondani minden egyéb követeléséről a Quaestor irányába. Sokan emiatt nem is fogadták el azt. 12.000 ember amúgy is nullás ajánlatot kapott (vagyis ők semmit sem kaptak a kártalanításból), ők nyilván nem fogadták el ezt. De további pár száz ember döntött úgy, hogy az állami alacsony kártalanítás helyett megpróbálja jogi úton érvényesíteni a követelését. Ők állnak most sorban, hogy a betett pénzük arányában jusson nekik a lefoglalt vagyonból a Quaestor cégek felszámolása során. Úgy tűnik, nem fog.

A felszámoló azt mondja, hogy nincsen egyáltalán semmilyen vagyontárgy, emiatt egyszerűsített felszámolást fog kezdeményezni, és senki nem kap semmit. Azt álltja, hogy sok céget, bankot és állami hatóságot keresett meg informálódási céllal, hogy hol lelhetők fel a Quaestor Hruria vagyontárgyai, de nem segített senki. Az állami hatóságok sem segítettek!


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.