2016. augusztus 16., kedd

AZ ATV DURVÁN HAZUDIK ÉS SOROS ELLEN USZÍT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2016.08.15.


Az ATV "Meghekkelték Soros Györgyöt: Döbbenetes információk derültek ki" címmel adott hírt arról, hogy vélhetően orosz hackerek a Demokrata Párt emailjei után feltörték Soros szervezeteinek szervereit is, és "több mint 2500 fájlt szivárogtattak ki".

Az ATV az orosz állami propagandatelevízió által népszerűsített bűntényt úgy mutatja be, mintha - az egyébként  nyilvánosan is elérhető és beszerezhető információk - valami titkos tevékenységet leplezne le és bármilyen megdöbbentő új ténnyel szolgálna. A hazug híradás forrása a Russia Today nevű orosz állami propagandacsatorna, amely a Bloomberg szerint az orosz titkosszolgálat irányítása alatt áll.

Az a döbbenetes, hogy a magyar liberális elit által használt és nézett ATV az orosz fellazító propaganda szócsöve, és ezt senki nem teszi szóvá. De az önmagában is riasztó, hogy egyházi televízió, amely a közvélemény befolyásolásának szándékával működik, az orosz propagandát terjeszti, hazudik, manipulál, ellenséges hírszerzési forrásból dolgozik, amelynek célja a nyugati demokratikus világ szétverése. Ez az ATV.

Ezúttal a Soros György nevéhez kapcsolt világ-összeesküvéshez szolgáltatnának hamis adatokat, azt a hamis látszatot keltve, mintha Soros György tevékenysége valami titkos és bűnös tevékenység lenne, amelyet az orosz hackerek bűncselekménye most leleplezett volna. Soros György nyilvánosan működő szervezetei, a demokráciát erősítő programjai semmiféle negatív vagy bűnös tevékenységet nem végeznek. 

Ennek legfőbb bizonyítéka, hogy az ATV által uszító szándékkal becsatolt linkek sem tartalmaznak semmiféle bűnös tevékenységet. Azokat azonban kevesen tudják angolul elolvasni, ezért csak az ATV által írt magyar nyelvű csoportosítás uszító tartalmát látják. Így csoportosítja és foglalja össze az ATV a kiszivárogtatott fájlok tartalmát magyarul:

- Soros szomáliai menekültekkel árasztja el az európai országokat
- Soros zsebében van az Európai Unió
- Soros pénzeli az illegális bevándorlás melletti tüntetéseket
- Soros újabb migránsválságot idézne elő
- Soros újradefiniálná a nemek fogalmát
- Soros manipulálta az EU parlamenti választásokat
- Soros Izrael-ellenes kampányt finanszíroz

Mindez azonban hazug propaganda, csalás, aminek a valósághoz semmi köze nincs. A linkekben olvasható tények a demokráciát, szabadságot, emberi jogokat, a nemzetközi szerződések által megkövetelt bánásmódot támogató programok. Jellemző, hogy az ATV az uszító következtetéseket szélsőséges emberek twitterei alapján állította össze, köztük egy beszédes nickname alatt szereplő "Proud White Male" bejegyzéseiből...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.