2016. augusztus 9., kedd

AZT MONDTÁK, A FIAM CSAK VEGETÁLNI FOG

BEZZEGANYA BLOGJA
Szerző: TÜNDE
2016.08.09.


Viszonylag ritkán szoktunk segítséget kérni tőletek (egyrészt, mert az összes segítségkérés megjelentetése meghaladná ennek az oldalnak a lehetőségeit, másrészt sok esetben nehéz felelősséget vállalni a történetek valódiságáért), most viszont kivételt teszünk. Tesszük azért, mert a történetben szereplő édesanyát személyesen ismerem, így száz százalékban biztos vagyok benne, hogy a segítségetek jó helyre kerül, és az eredeti célra lesz felhasználva. Íme, Evelyn és fiának története:

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy házaspár, akik négy év házasság után úgy döntöttek, jöhet a gyerekezés időszaka. Jött is hamar a pozitív teszt, majd elkezdődött az eleinte boldog babavárás. Aztán a hatodik hónapban kicsit gellert kapott a történet, ugyanis egy rutinvizsgálat során kiderült, hogy valami nincs rendben. Aztán egyre inkább az derült ki, hogy sok minden nincs rendben. Akkor jöttek az orvosi vélemények, miszerint 50 százalék, hogy a baba életben marad. De ha úgy is lesz, csak vegetálni fog.

Végül megszületett a kisember. És élni akart. Erős hanggal felsírt, mindenkivel tudatta, hogy megérkezett és küzd. Azért az orvosok továbbra is fenntartották, hogy csak vegetálni fog. És a pár hazavitte a kislegényt, szerették, hittek, és bíztak benne (meg persze rengeteget fejlesztették minden lehető helyen és módon). És ez a kisember most nyolcéves. Túl van több műtéten, három öccse született azóta, sikeresen elvégezte az általános iskola első osztályát, kétkerekű bringázik, úszik, és a legszeretnivalóbb kissrác.

Azért a gondok nem múltak el nyomtalanul. A kétoldali ajak- és szájpadhasadékot nagyrészt korrigálták, az agyi rendellenességek szerencsére minden előrejelzést megcáfoltak, de ott van az a fránya koponyacsont. Ami nem egészen úgy alakult, ahogy kellett volna neki. Kicsit másképp forrt össze, mint ahogy másoknál megszokott, így kicsit másképp néz ki a tulajdonosa is. A legszembetűnőbb, hogy kicsit távol vannak a szemei, meg hogy széles az orrgyöke. Ettől látótérkiesése van, ami miatt pedig sokat esik hasra az előtte lévő tárgyakban. Meg amúgy sokan megbámulják, mutogatnak rá. Pedig irtó jófej srác. De ők csak az arcát nézik, nem a személyiségét.

Szóval a szülei gondoltak egyet, hogy csak jó lenne keresni egy olyan doktor bácsit, aki tudna mit kezdeni ezzel a problémával...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.