2016. augusztus 26., péntek

BALOLDALI VÁLASZOK A MENEKÜLTVÁLSÁGRA

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: Kalmár Szilárd (vendégként)
2016.08.26.


A magyar baloldal másfél éve képtelen érthető és elfogadható válaszokat adni arra a számtalan kérdésre, amelyet a menekültválság felvet. Az eddig született válaszok nemes egyszerűséggel sorolhatóak a gyalázatos kategóriába. Mert az nem baloldali, aki elfogadja szükségszerűnek a vasfüggönyt, és az sem az, aki az Európai Unió jelenlegi torz menekültpolitikáját tartja követendőnek.

...a baloldalnak a menekültkérdésben nem a tétovázó, válaszokat halogató álláspontot kell képviselnie. Markáns, elveinkhez méltó válaszokat kell megfogalmazzunk. Szorgalmaznunk kell a vasfüggöny lebontását és segítenünk kell azt, hogy a menekültek eljuthassanak oda, ahova indultak. Nemet kell mondanunk az Európai Unió egész menekültpolitikájára, legfőképp a torz kvótarendszerre, de ugyanakkor ki kell jelentenünk, hogy befogadjuk azokat, akik nálunk kívánnak élni, tudva azt, hogy Európa egyik legszegényebb országa vagyunk. Végezetül pedig nem tévedhetünk abba a csapdába, hogy a vallásokkal szembeni fenntartásaink miatt nőket öltözködési szokásaik megváltoztatására kényszerítsünk, még akkor sem, ha az nyilvánvalónak tűnő módon kiszolgáltatott helyzetükre világít rá. 

A legfontosabb persze az, hogy nem támogatunk olyan kapitalista háborúkat, amelyek országokat tesznek lakhatatlanná és élhetetlenné.

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.