2016. augusztus 5., péntek

CSALÁDMODELL ÉS ÉTKEZÉSI NORMÁK A NER-BEN

TÖRÖK MONIKA BLOGJA
Szerző: törömonika
2016.08.05.


A NER ideális anyukája napja a következőkből áll: 2,5 órán át főz, 2,5 órán át mosogat egy családi ünnepi ebéd után,1 órán át korcsolyázik közepes tempóban, 50 percen át gimnasztikai gyakorlatokat végez, 1,5 órán át asztaliteniszezik, 50 percen át sífut 9 km/ h sebességgel,1 órán át kerékpározik 21 km/h sebességgel és 1,5 órán át lovagol.

Ez az igencsak sportos anyuka a nap végén megfáradva leülhet és odakiálthat a pincérnek, hogy főúr! A következőket kérem: 2 db gyümölcsjoghurt + 2 db abonett 1 db kefir gyümölcsös müzlivel 2 db gyümölcsturmix + 4 korpás keksz 1 adag csirkemáj roston főtt burgonyával, káposztasalátával 1 adag párolt tonhal foghagymás párolt zöldséggel + 2 dl gyümölcslé 1 adag pulykasült paradicsomos káposztával + 1 szelet barna kenyér 1 adag almás-zöldséges pulykaragú párolt barnarizzsel 10 dkg virsli saláta + 1 szelet barna kenyér.
 
Anyuka azért a pincérnek kiáltja ezt oda, mert másképp nem is volna érthető, hogy oldotta meg a rengeteg minden elkészítését két és fél óra alatt... Reméljük, az ételek sorrendjére azért majd ügyel és nem csapja el nagyon a hasát.
 
Mit csinál eközben apuci? Természetesen a 100 kilós apuci 2 órán át TV-t néz, 1 óra 45 percen át kártyázik a barátokkal, 2 órán át számítógépes munkát végez, 1 órán át javítja az autóját, 1 órán át fát ültet, 45 percig füvet nyír, 3 óra 20 percen át autót vezet, majd 50 percen át futballozik. Cserébe ő is betolhat egy rövid menüt: 1 db tükörtojás + 1 db zsemle 2 dl kefir + 5 dkg kenyér + 15 g margarin 5 dkg körözött + 1 szelet barna kenyér retekkel 1 szelet kenyér margarinnal + 5 dkg sonka-szalámi  + 15 dkg paprika 1 adag gombapörkölt durum tésztával és salátával 1 adag tökfőzelék baromfi virslivel + 1 szelet barna kenyér 1 adag sertéssült lencsefőzelékkel végül desszertnek 1 adag halászlé, túrós tésztával. A végén jólesően megcsapkodja a hasát és megállapítja, hogy na, azt a 15 g margarint, azt nem kellett volna...
 
Apuci és anyuci fejében tán megfordul, hogy mégiscsak áldozni kell a házastársi kötelezettségek oltárán (nincs is jobb egy kiadós ebéd utáni kufircolásnál), de nem lehet, mert a szomszéd szobában nagymama épp keringőzik 1,2 dkg gyümölcsös pite reményében, míg nagypapa viszont tapétáz, hogy hozzájuthasson végre egy adag székelygulyáshoz csirkéből + 1 szelet barna kenyérhez végre.

Persze a gyerekek se restek, nem elég, hogy órákig sétálgatnak a nagyszülőkkel, zongoráznak, vasalnak, plázáznak, teniszeznek, vívnak, kézilabdáznak, majd még épp odaérnek a táncórára (nyilván örökölték nagymamájuk rongyláb janiságát), esetleg szánkóznak, vonaton ülnek vagy éppenséggel egy építkezésen segítenek, ahová biciklivel érkeznek.
A Nermzeti Együttműködés Rendszerének ideális családjához most már csupán egyetlen kérdésünk van: senki nem dolgozik?! Akkor miből telik arra a rohadt sok barna kenyérre? Margarinnal ráadásul?!
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.