2016. augusztus 14., vasárnap

EDZŐDIK A ZAMPÁNY

MOST & ITT BLOG
Szerző: Föld S. Péter
2016.08.14.


Van egy vicc, aki ismeri, lapozzon. A paraszt bácsi még soha nem utazott repülőn, ezért megkéri a fiát, aki történetesen pilóta, vigye már fel egyszer a levegőbe. A fiú egy kis kétszemélyes gépen felrepül az apjával, mutat neki néhány trükköt, hátára fordítva repül, meg hasonlók. Másnap a kocsmában kérdezik az öreget, milyen volt a repülés. Hát, amikor először a fejem tetejére álltam, akkor bepisáltam. Amikor másodszor, akkor beszartam. Harmadszorra pedig a nyakamba ömlött minden.
 
Nekünk a népszavazási kampány zúdult a nyakunkba. Ráadásul úgy, hogy észre sem vettük, mert hetek óta azt hittük, hogy már javában zajlik.
 
Persze, rosszul hittük. Ez még nem a kampány volt, csupán tájékoztatás. Ezt mondta a pártoktól, de különösen a Fidesztől teljesen független Nemzeti Választási Bizottság elnöke. Hogy azért nem tudnak eljárni a kormány idő előtti nyomulásának ügyében, mert az ő hatáskörük, csak a kampányidőszakra szól. Márpedig, amikor a kormány telenyomta plakátokkal és hirdetésekkel az országot, az még a választási kampányi ideje előtt történt. Ezért ők, mármint a pártoktól, de különösen a Fidesztől független Nemzeti Választási Bizottság, ha akarnának, akkor sem tehetnének semmit.
 
Mostantól tudjuk, hogy más a tájékoztatás, és más a kampány. Magyarországon az a különbség közöttük, hogy mindkettő ugyanaz.
 
Ami eddig volt, az nem maga az aktus volt, hanem csupán az előjáték. Élvezni még csak ezután fogunk. Ami azért is bíztató, mert már eddig is nagyon élveztük, ami történt. Hogy milliárdokat költött a kormány - nem kampányra, ahogyan eddig hittük, hanem tájékoztatásra.
 
Ilyen jó ez a mi kormányunk: nem akarja, hogy hülyén haljunk meg.
 
Hogy pontosan mennyit költöttek eddig, azt nyilván majd a bíróságon kell kiperelni. Meglesz ez az összeg is valamikor, tudni fogjuk, hogy mennyi ment el a mi pénzünkből a mi okosításunkra. Csakhogy addigra az a pénz el lesz már költve, sőt, feltehetőleg már a népszavazást is magunk mögött tudjuk...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.