2016. augusztus 18., csütörtök

ÉRINTHETETLENEK A FIDESZ ÉRDEKÉBEN CSELEKVŐ KOPASZOK MA MAGYARORSZÁGON

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2016.08.17.


De sikerült? - hangzott Kovács Zoltán államtitkár “válasza” alig három hónapja az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, amikor arról kérdezték, nem gondolja-e elfogadhatatlannak, hogy titkosítani akarták az MNB pártalapítványainak költéseit.

Úgy tűnik, ezt a kormányzati megközelítést  vette át a rendőrség is, amikor azt a februráti esetet vizsgálta, amelyben a Nemzeti Választási Iroda (NVI) épületében “kopaszok”akadályozták meg Nyakó Istvánt, az MSZP tagját, hogy beadja a vasárnapi zárvatartásról szóló kérdését.

A rendőrség szerint ugyanis nem történt semmi.


Annyira semmi, hogy nem is vizsgálták, miért voltak ott a “kopaszok”, kivel beszéltek telefonon, miután beengedték a kérdést végül elsőként beadó Erdősiné segítőjét, nem foglalkoztak azzal, hogy a leadás előtt visszatartották a “kopaszok” Nyakót, így nem ő ért oda elsőként. Nem vizsgáltak az égvilágon semmit, ami kínos lehet a kormánypártra nézve. Az indoklás pedig az, hogy a Kúria útólag kimondta, hogy nem az időbélyegző számít.

Ezzel csupán két probléma van. Egyrészt az, hogy ugyanebben a Kúria határozatban a testület jelezte, nem volt jogszerű, hogy “kopaszok” szállták meg a választási iroda területét, és ott a kérelmezőket akadályozták. De ennél is nagyobb probléma, hogy bár ténylegesen nem valósult meg a választási csalás, de a szándék megvolt az elkövetésére, hiszen a “kopaszok” nem tudhatták előre, milyen döntést hoz majd hetekkel később a Kúria, és az ő szándékuk az volt, hogy megakadályozzák a Nyakót abban, hogy ő adja elsőként a kérdést. Az akadályozás pedig meg is valósult, így lényegetlen is mit gondoltak a kopaszok (azaz az elkövetők arról), hogy mi történik az időbélyegzőnél. Az ő szándékuk az volt, hogy megakadályozzák, hogy valaki leadja a kérdését.

Ez körülbelül olyan, mintha bemenne a boltba a rabló, majd a boltos fejéhez tartana egy pisztolyt, de mivel üres a kasza, és nem rabolt el pénzt, a rendőrség azt mondaná, itt nincs is bűntény, nem is nyomozunk. Nonszensz...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.