2016. augusztus 15., hétfő

EZ A KÉT SZTORI MEGMUTATJA , MIÉRT ROHADUNK FÉNYÉVEKRE A CIVILIZÁLT EURÓPÁTÓL

NYUGATI FÉNY BLOG
Szerző: Első Kézből
2016.08.15.


Két tanulságos történet az elmúlt napokból, amelyek lézersugárként világítanak rá, miért vagyunk siralmasan elmaradva a világ civilizált felétől.

Az első: Svédországban lemondott az oktatási miniszter, mert egy üzleti vacsorán megivott két pohár bort, majd egy közúti ellenőrzésen 0,2 ezrelék mg/l alkoholt mértek nála.

A lemondott miniszter történetesen egy 29 éves hölgy volt, aki 27 évesen lett a svéd kormány tagja. Aida Hadzialic egyébként Boszniában született, menekültként érkezett Svédországba. Innen küzdötte fel magát a legfelső szintre, pártja nagy reménységének tartották.
 
Aida a két pohár bor elfogyasztását élete legnagyobb hibájának nevezte és másnap reggel benyújtotta lemondását a svéd kormányfőnek...
 
...A másik hír a hétvégéről: húszezer ember vonult fel a legnagyobb békében és vidámságban a prágai Pride-on. A menetet karneváli hangulat, sok zene, tánc kísérte. Atrocitás nem történt.
 
Szolidaritása jeléül a menetben jelen volt Karla Slechtová fejlesztési miniszter és Adriana Krnácová, Prága főpolgármestere is. Az egész rendezvényért Jirí Dienstbier cseh emberi jogi miniszter vállalt védnökséget.
 
És akkor megint vegyünk egy nagy levegőt. Azért is, mert itt nem Nyugat-Európáról, hanem egy velünk egyidőben rendszert váltott, posztkommunista országról beszélünk.
 
El tudjuk képzelni, hogy nálunk Balog Zoltán és Tarlós Istvánnal együtt vonuljon a melegek egyenlő jogaiért? Hogy Semjén Zsolt nem hadovál aberrációról, Kerényi Imre buzilobbiról, hogy Tarlós nem nevezi visszataszítónak a melegfesztivált?
 
El tudjuk képzelni, hogy olyan vezetői lesznek egyszer az országnak, akik a hergelés, a gyűlölet szítása helyett az elfogadás gesztusait gyakorolják?
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.