2016. augusztus 18., csütörtök

EZ TÉNYLEG EGY PUHAPÖCS GENERÁCIÓ, HA NÉHÁNY VÁLASZTÁSI CSALÓ MINDEN HIVATALT ÉS HATÓSÁGOT KIJÁTSZVA, BÜNTETLENÜL KÖPHETTE SZEMEN A JOGÁLLAMOT

444.HU
Szerző: Herczeg Márk
2016.08.17.


Clint Eastwoodnak igaza van abban, hogy ez egy puhapöcs generáció.

Ugyanis semmilyen következménye nem lett az évtized legnagyobb, kamerák előtt elkövetett, nyilvános választási csalásának.

Augusztus 17-én kiderült, hogy a rendőrség bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást a Nyakó Istvánt akadályozó kopaszok ellen.

Ezek után még inkább el lehet képzelni, hogy.

Február 23-án, a reggeli órákban a Nemzeti Választási Iroda előterében 15 kopasz, izmos férfi elállta az utat Nyakó István szocialista képviselő előtt. A politikus így nem fért a blokkológéphez, nem tudta elsőként leadni a népszavazási kérdéseit a közvélemény-kutatások szerint széles körben elutasított kötelező vasárnapi zárva tartásról. Nyakó és 21 másik magánszemély büntetőfeljelentést tett.

A botrány utáni hetekben sorra bukkantak fel a nyugtalanító részletek arról, hogy az egész egy szervezett akció volt, hiszen egy sikeres MSZP-s népszavazás legnagyobb vesztese a Fidesz–KDNP-kormány lett volna.
A Nyakót megelőző, győztes blokkoló egy fiatal férfi volt, aki Erdősi Lászlónéval, a volt fideszes herceghalmi polgármester feleségével érkezett. Erdősiné vasárnap délután adta be a kérelmet az adatvédelmi hatósághoz, másnap már rajta is volt a pecsét a papíron. Erdősi László egyébként nem volt hajlandó nyilatkozni az ügyben, és bár a Fidesszel állítólag régóta rossz viszonyban volt, áprilisban aztán mégis felbukkant a Fidesz frakcióirodáján.

A népszavazást megakadályozó kopaszok semmit nem mondtak, úgy tűnt, azt sem tudták, hol vannak, később pedig perelni akartak azért, mert a felvételeken nem takarták ki az arcukat. A mappáikban Erdősi Lászlóné választási kérdései voltak, tehát összejátszottak. Hamar kiderült, hogy Kubatov Gábor Fidesz-alelnökhöz, egyben az FTC elnökéhez köthető emberek is a kopaszok között voltak. Kubatovot napokig nem lehetett utolérni, de később azt mondta, a baloldal érdeke volt a botrányokozás.
 
Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke megnézte az incidensről készült videót, és azt mondta, szerinte nem történt bűncselekmény. A Nemzeti Választási Bizottság először Erdősi Lászlóné népszavazási kérdéseit fogadta el, mondván, a kopaszok fizikailag nem akadályozták Nyakó Istvánt. Itt egy videó arról, hogy de...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.