2016. augusztus 21., vasárnap

HAHÓ, MAGYAROK A VILÁGBAN! LÁTTOK MINKET?

KOLOZSVÁRI SZALONNA - NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Tamás Róbert
2016.08.21.


Jobban kell figyelni a külföldiek Magyarországról alkotott véleményére – vélekedik Monok István, a Nemzetközi Magyarságtudományi Társaság magyar társelnöke. Igaza van, bár szerintem az sem lenne butaság, ha esetleg az itt élő magyarok véleménye is számítana valamit.
 
Jelenleg két eszelősen fontos kérdés pattog a kormány előtt. Az egyik – ki nem mondva ugyan, sőt, kifejezetten tagadva, de már megtanulhattuk, hogy úgy hazudnak, ahogy a csillag megy az égen – az Európai Unióból való majdani kilépés.
 
A másik – nyíltan, kurucos daccal felvállalt hülyeség – az olimpia rendezésének ügye. Miután mindkét kérdésben meglehetősen egységes a társadalom a közvélemény-kutatások szerint – mégpedig a közakarat pontosan Orbán Viktor aktuális becsípődéseivel szembe megy, minimum izgalmas időszakra számíthatunk.
 
Annyiban érdekesek ezek a kutatások – az olimpiára vonatkozó egészen friss – hogy mindegyiknél az jön ki végeredményként, ami kormányzati szempontból feltétlenül aggodalomra adhat okot: a társadalom háromnegyed része normális és reálisan látja a helyzetet. Tehát azt, hogy Magyarországnak az Európai Unión kívül nincs jövője, valamint azt, hogy az ország eléggé le van rongyolódva ahhoz, hogy ne is gondoljunk egy olimpia rendezésére, mert az megadná a kegyelemdöfést az egyébként is rogyadozó gazdaságunknak. Valamint azt is feltűnően sokan gondolják, hogy szeretett kormányunk leginkább azért óhajtana olimpiát rendezni – Orbán Viktor személyes ambícióján túlmenően – hogy a rokoni-baráti kör megint gazdagodjon egy izmosat, mindenki más rovására.
 
Tehát azt nagyjából tisztán láthatjuk, az itt élő magyarok mit gondolnak az országról, annak kormányáról és szeretve tisztelt miniszterelnökéről. Az viszont valahogy nem nagyon érdekel senkit kormányzati szinten, hogy vajon mit gondolnak azok a magyarok, akik akár évtizedekkel ezelőtt, akár mostanában elvándoroltak innen, vagy csak hosszabb ideje külföldön kénytelenek keresni a boldogulást...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.