2016. augusztus 27., szombat

HARMINC EZÜSTPÉNZÉRT

GÉPNARANCS - BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Budácsik Lajos
2016.08.27.


Sokan vannak, akik gondolkodás nélkül képesek harminc ezüstpénzért bárkit és bármit elárulni. Hiteltelenné téve mindent, amit mondtak, tettek.
 
Nemrég  ismét a csillagbirodalomba utaztam. Ottani barátaim arról beszéltek nekem – és egyúttal a véleményemet kérték –, hogy „őfelsége ellenzéke” igen kényelmes szerepét vajon miért vállalja egy ellenzéki párt, egy olyan birodalmi városban, ahol sok-sok éve nem rúg labdába? Miért ül be a képviselőjük a csillagközi város tanácsának talán legjelentősebb cégének igazgatóságába – nem a felügyelő bizottságba –, hiszen ezzel vállalja a felelősséget a döntésekért – a rosszakért is. Ha akarja, ha nem, a sötétség ura csak önmaga legalizálására használja fel.
 
Még tovább nehezítették a helyzetemet, amikor arról faggattak, hogy nálunk, a Földön előfordul-e, hogy valaki – feláldozva egy közösséget, egy értékrendet – a mai hatalom kiszolgálójává válik. Kicsit zavartan, de elmondtam, nincs ez másképp a földi emberrel sem. Sokan vannak, akik gondolkodás nélkül képesek harminc ezüstpénzért bárkit és bármit elárulni. Hiteltelenné téve mindent, amit előzőleg mondtak, netán tettek...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.