2016. augusztus 24., szerda

HITVÁNY PROFESSZOROK KÖRE

GÉPNARANCS - BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Gusztos István
2016.08.23.


Történelmünk, kultúránk legnagyobb alakjai is védtelenek, különösen gyalázatos rezsimek idején: nincs olyan nagy alakja a magyarságnak, akinek nevét ne bitorolta volna, ne bitorolná el akár egészen hitvány társaság is. Az első magyar felelős kormány vértanú miniszterelnökét sem védte, védhette meg senki a hihetetlenül szolgalelkű, magukat minden orbáni aljassághoz készséggel adó professzorok társaságától.

Ha beszélhetünk elviselhetetlenné vált értelmiségi árulásról, hát az ő esetükben meg kell tenni. Bár meggondolandó: címektől, rangoktól vagy akár tudományos teljesítményektől lesz valaki értelmiségi, vagy kell ahhoz magatartás is? Valami önállóság, minden fennálló kíméletlen – azaz amennyire csak lehet, részrehajlástól, megalkuvástól, főleg seggnyalástól mentes – bírálatára, értékelésére való állandó készenlét?

Legalább két, meglehetősen nagy létszámú „értelmiségi” szervezet hoz szégyent önmagára és az országra, valamennyiünkre: a magát „Magyar Művészeti Akadémiának” nevező makoveczista Orbán-kegyencek társasága, és a folyamatos seggnyalásban páratlanul szorgalmas és megbízható „Professzorok Batthyányi Köre”...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.