2016. augusztus 16., kedd

HOGY MIUTÁN NAGYJÁBÓL MINDEN IRÁNYÍTÁST ÁTVETTEK, MÉG MINDIG TALÁLNAK MINDEN NAP KISAJÁTÍTANIVALÓT

KOLOZSVÁRI SZALONNA - NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Molnár Bálint
2016.08.15.


A hír röviden az, hogy olimpikonokkal kürtöli világgá a kormány propagandáját a köztévé, de legalább le is tagadja. Az MTVA szerint ugyanis – írja a nol.hu – nincs poltikai áthallása annak, hogy az olimpia magyar hősei mellett Orbán Viktor kedvenc jelszavával népszerűsíti a riói közvetítéseit. Amely közvetítések olyanok, amilyenek (ITT és ITT írtunk erről).

Az történik, hogy akinek van gyomra a kormány frászkeltő, töményen hazug kvótanépszavazásra buzdító hirdetéseihez és egyperces, migránsozó híradóihoz, az bizonyára tapasztalta, hogy a nemzet pocakos forradalmárának kedvenc szlogenével zárul az egyik olimpiai promóciós szpot, amelyet az M4-en és az M5-ön sugároznak a riói játékok közvetítéseinek szüneteiben. Mikor éppen nem a buta és primitív kékséggel aláfestett néphülyítő reklámok mennek.

Hajrá Magyarország, hajrá magyarok! elhíresült csatakiáltásról beszélünk, amelyet Orbán évek óta slusszpoénként használ politikai igehirdetéseihez, és amelyet most jó érzékkel lovagolt meg a lábainál heverő, magát közmédiának becézgető Migráns Tv.

Nyilvánvaló, hogy az ebben a mondatban szereplő három szót (ami valójában négy), és a felszólító mód végén található írásjelet nem Orbán találta fel. Ám azt azért nehéz lenne letagadni, hogy a Fidesz és elsőszámú embere márpedig kisajátította ezt a szívdobogtató szlogent. Amelyet a személyiségzavar jeleit mutató ország, nemzet, haza első embere az országjáró haknijain elmondott lelkesítő hazugságok, a tetszőleges ünnepi szózatok, évértékelők, avatások, leleplezések, vagy megnyitók és választási kampányok köré szerveződő beszédeiben csattanóként szokott előszeretettel bevetni.

E tekintetben a nol.hu által megszólaltatott Polyák Gábornak, a Mérték Médiaelemző Műhely vezetőjének kijelentése véleményem szerint nagyon is helytálló:  ez a pörköltszagú, elhasznált szlogen (nem ő fogalmazott így) politikai tartalmat hordoz. Nyilvánvaló ezért és bizonyításra sem szorul, hogy a szóban forgó kisfilmben feltűnő sportolók – mások mellett Hosszú Katinka, Szász Emese, Szilágyi Áron, Kapás Boglárka vagy Kenderesi Tamás és Imre Géza – sikereikkel együtt kvázi a kormány politikai érdekeit szolgálják. Amennyiben konkrétan minden hülye tudja, hogy  Orbán Viktor szokta ezzel a felkiáltó mondattal mutatni a nem létező fényt az alagút végén és ezzel a varázsszónak remélt érzelmi manipulációval igyekszik egyben tartani a nyájat...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.