2016. augusztus 4., csütörtök

ÍGY LEPŐDÖTT MEG MÓNIKA A LACIKÁM VAGYONNYILATKOZATÁN

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: mutyimondó
2016.08.03.


Ezekről ne maradj le!

Megint verseny nélkül győzött Rogán szomszédjának cége (Átlátszó)
Alig volt valami a DK-s Varju László vagyonnyilatkozatában. Első blikkre. (
Direkt36)
Ott mosolyogtak Vizó cégei a fideszes kötődésű reklámkampányokban (
444, 444)

Ha van 3 perced:

Megint verseny nélkül győzött Rogán szomszédjának cége
Folytatódik Csetényi győzelmi szériája: cége 1,4 milliárdos megbízást kapott. Rogán Antal szomszédja ezért a pénzért a meghatározó uniós országokba tervezett kulturális kampányokat fogja lebonyolítani. Csetényi cége verseny nélküli közbeszerzésen jutott a megbízáshoz. A bejelentés néhány nappal egy másik, nettó 5 milliárd forintos kommunikációs tender elnyerése után érkezett. (
Átlátszó)

Alig volt valami a DK-s Varju László vagyonnyilatkozatában. Első blikkre.
„Lacikám, nem láttam a vagyonbevallásodban ezt a kis pecót. ☺” – nem véletlenül kommentelte ezt, és így, egy smiley kíséretében Lamperth Mónika a DK-alelnök Varju László posztja alá. A gyurcsányista politikus vagyonnyilatkozatában alig szerepel valami. A tulajdonában álló cégek viszont nincsenek híján nyaralóknak és autónak. (
Direkt36)
 
Ott mosolyogtak Vizó cégei a fideszes kötődésű reklámkampányokban
Ilyen volt a 2012 tavaszán elindult „Fellélegezhetünk” elnevezésű kampány is, amit Szócska Miklós államtitkár nyitott meg. A támogatók között pedig szerepelt a a Vizoviczki-birodalom ingyenes programajánlójához, a Flyerz magazinhoz tartózó Clubinfo.hu weboldal is. Ugyancsak a belvárosi éjszakai élet egykori királyához kapcsolódó hír, hogy a magyar rekordot jelentő 250 millió forintos óvadékát részben offshore-cégek fizethették. (
444, 444)
 
Már 20 milliárdnál jár Orbán és Lázár várbeli irodáinak kialakítása
Újabb tízmilliárd forintot szavazott meg a kormány a Budai Vár felújítására a költségvetés tartalékából. A pénz tetemes része, 8,2 milliárd a Karmelita kolostor, azaz a leendő Miniszterelnökség felújításra megy. A költségek immár elérik a húszmilliárd forintot. A jelenlegi tervek szerint 2018 tavaszán költözhet a Miniszterelnökség a Várba, közvetlenül a választások előtt. Ha Orbán nyer, onnan integet majd.
 
Ha van még két perced:
Virágzó kreatív iparág Magyarországon: a kormányzó párthoz közeli személyekhez köthető, bűncselekmény gyanús ügyekben tett feljelentések elutasítása. (444)
 
2008 és 2012 között több száz parkolóbérletet osztogattak szét, hat ember ellen vádat emelt az ügyészség. 2013 óta mindez már legális, ugyanis új jogszabályt léptettek hatályba. (HVG)
 
Az MNB által gründolt alapítvány szerint teljesen rendben van, hogy egy személy több alapítványi felügyelőbizottságban is tag, és több helyről húz pénzt. (444)
 
Újabb 10 milliárd megy Orbán költözésére. A Budai Vár felújítására a költségvetés tartalékából szavazta meg a kormány az összeget. (Index)
 
A Kun-Mediátor károsultjai valószínűleg soha nem látják viszont elúszott milliárdjaikat. A  karcagi cég felszámolása során jó, ha dolgozói bérek kifizetésére lesz majd fedezet. (MNO)

Máig büntetőeljárás zajlik a budapesti repülőtéren kizárólagos joghoz jutó Zóna Taxi ügyében – a tulajdonos Veres István most egy befektetői csoport tagjaként átvette a Budapest Taxit. (NOL)
 
Nem kell új stadion – ezt üzente SMS-ben az NB II-es váci focicsapat angol tulajdonosa a város alpolgármesterének. (Index)
 
Vádat emelnek a magát „rettenthetetlen hadseregnek” nevező putnoki maffia ellen. (444)
 
Egy volt magas rangú tisztet is őrizetbe vett a szlovák rendőrség a Dunaszerdahelyen és környékén tartott, alvilági leszámolásokkal összefüggő razziákon. (NOL)
 
A legnagyobb külföldi befektetőnek dolgozó orosz ügyvéd rendkívül gyanús körülmények között halt meg egy moszkvai börtönben: most könyvet írt az ügy kirobbantója. (Átlátszó)
 
12 év börtönre ítélték a Putyin-ellenességéről és korrupcióellenességéről ismert egykori polgármestert Oroszországban. (OCCRP)
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.