2016. augusztus 22., hétfő

ÍGY NÉZ KI DRAGOMÁN GYÖRGY DOLGOZÓSZOBÁJA

KÖNYVESBLOG
Szerző: könyvesblog
2016.08.22.


„Lehetőleg nagy, üres tér legyen, és kell bele egy fehér faldarab, mert azt szoktam nézni munka közben” – vázolja az ideális dolgozószoba kritériumait Dragomán György. Saját budaörsi dolgozószobáját főleg a legkreatívabb időszakban, vagyis reggel és délelőtt használja, de ha nagyon dolgozik valamin, akkor délután és este is sok időt tölt ott. Néha az asztalon álló monitort is a csodafotelje mellé teszi, mert szeret két képernyőn dolgozni, sőt azt tervezi, hogy a tetőről újabb monitorokat lógat majd le. Azt mondja, akkor sci-fibe illő parancsnoki széke lenne.
 
Falnak támasztott képek: Szemben Balázs Imre képe van, azt apámtól örököltem, néha a szemközti falon is szokott lenni. Oldalt meg két Részegh Botond-kép, csináltunk egy közös könyvet (Erőtánc – Bookart, Csíkszereda), annak kapcsán kaptam őket. Egy Hegedűs 2 László-kép is van még itt, egy alumínumcsajkáról, csak az pont nem látszik a fotón.”
 
Gitár és kottaállvány: „Sokat írok zenéről, ezért öt évvel ezelőtt kaptam Annától egy gitárt a szülinapomra. Meg azért is, mert mindig panaszkodtam neki, hogy kamaszkoromban nem lehetett gitárom. A GuitarBots nevű program előfizetője vagyok, annyira jutottam, hogy néha már nagy nehezen el tudok játszani egy fél Johnny Cash-számot. De az élmény megvan. A kottaálványon inkább szöveg szokott lenni, ha a fotelben fordítok.”
 
Súlyzó és fitneszlabda: „Igyekszem mindig mozogni, amikor felállok a székből, mert brutálisan sokat ülök, és ez életveszélyes. Amúgy meg heti háromszor kell rendesen súlyzózni.”
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.