2016. augusztus 23., kedd

ÍGY VÁLIK VOLDEMORT NAGYÚR BEÁLDOZHATÓ SAKKFIGURÁVÁ

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: Trombitás Alfréd
2016.08.23.


A Fidesz most úgy igyekszik lerázni magáról a kínossá vált Mengyi Rolandot, mint kutya az esővizet. Minden jel arra mutat, hogy a korrupciógyanús ügybe keveredett BAZ megyei képviselőt igyekeznek minél gördülékenyebben semlegesíteni, hiszen nem jönne jól a kormánypártnak a kvótanépszavazás kampányában egy olyan politikus, aki belülről és kívülről sem védhető. Orbán Viktor jó szokásához híven próbál erényt kovácsolni a szükségből, így a mohóvá vált vidéki nagyúr példáján azt demonstrálja, hogy mindenkit megvéd az övéi közül, de csak egy bizonyos határig tolerálja a szabad rablást.

Mint korábban megírtuk, Mengyi Roland a semmiből érkezett a politika világába, és úgy tűnik, rövid, ám annál intenzívebb tündöklés után a semmibe is távozik. A kormánypárt vezetősége minden valószínűség szerint megelégelte a képviselő mohóságát, így kiadták a Voldemort nagyúrként elhíresült politikusra a kilövési engedélyt. Ha már a kormányhoz finoman szólva is lojális ügyészség is a képviselő mentelmi jogának felfüggesztését kezdeményezi, akkor biztosak lehetünk abban, hogy Orbán Viktor vért akar látni, de csak annyit, amennyi még nem bukik át a küszöbön.

Orbán Viktor ugyanis tanult az 1998-2002 közötti korszakban elkövetett hibákból, így nem karja megismételni magas rangú kormányzati tisztségviselők, parlamenti képviselők demonstratív törvény elé citálását, amit akkor elsősorban a koalíciós partner kisgazdák embereivel játszott el. Az eredmény közismert, hiszen minden várakozás ellenére a Fideszt megbüntették a választók azért, mert a belső leszámolásokat a nyilvánosság előtt hajtották végre. De ne menjünk ilyen messzire, hiszen a szocialisták 2010-es történelmi veresége is annak volt köszönhető többek között, hogy a párt meghatározó politikusai ellen indultak büntetőügyek kormányzásuk idején...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.