2016. augusztus 8., hétfő

KÜLFÖLDI ÖNKÉNTESKEDÉS MÁS SZEMMEL

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: András
2016.08.08.


Ilyenkor nyáron elég sok diák vág neki a nagyvilágnak, hogy a számtalan lehetőség egyikét kihasználva külföldi tapasztalatot szerezzen. Nekik biztosan, de szerintem másoknak is tanulságos lesz András írása, melyben az egyik nagy önkéntes szervezetnél szerzett tapasztalatokat osztja meg.
 
„Kedvesem leánya – az AIESEC szervezésében – egy észak-olaszországi nagyvárosban végzett önkéntes szociális munkát másfél hónapon keresztül. A személyes (saját, a helyszínen szerzett) tapasztalataink – finoman szólva is – „vegyesek” voltak.
 
Ez a poszt azért született, hogy azok a fiatalok, akik az AIESEC szervezésében szeretnék kipróbálni a külföldi munkát előrelátóbban szervezhessék meg utazásukat, ne keserű szájízzel, vagy kellemetlen tapasztalatokkal térjenek haza az amúgy nagyszerű célokat zászlajára tűző (nemzetközi kapcsolatok építése, nyelvtanulás, személyiségfejlesztés stb.) szervezet nyári önkéntes programjáról.
 
Az írás természetesen szól azoknak a szülőknek is, akik nem kevés anyagi áldozatot hoznak, ezért – feltételezhetően – minimális elvárásuk, hogy gyermekük a program alatt jól érezze magát…"
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.