2016. augusztus 13., szombat

LASSAN FELSÉGÁRULÁSNAK MINŐSÜL ORBÁN VIKTORT KRITIZÁLNI

KOLOZSVÁRI SZALONNA - NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Forgács Erzsébet
2016.08.13.


A nol.hu információi szerint ártunk és ormányunk sehogyan sem képes belenyugodni abba, hogy le kellett mondania a vasárnapi boltzár remek ötletéről. Normális ember azt gondolná, ha valami, a vasárnapi nyitvatartás véletlenül sem lehet politikai kérdés. Pedig az. Ebben az országban, az Orbán-kormány uralkodása alatt minden kérdés politikai, pontosabban hatalmi kérdés. Még az is, hogy lehet-e kiflit kapni vasárnap, vagy nem lehet.

Normális országban a társadalom döntő része nem foglalkozna a politikával reggeltől reggelig. Sőt, normális országban a polgárok többsége azt sem feltétlenül tudja, hogy kicsoda a gazdasági miniszter, hogy hívják a propagandaminisztert (jut is eszembe! Rogán Antal szakít majd időt a bíróságon való megjelenésre?), mi az államtitkárok neve. Négy évente a polgár rászán egy fél napot, elmegy szavazni, aztán nem túlzottan izgul az eredmény miatt, mert ha nem is az a párt győz, akit ő támogat, majdnem mindegy. Lényegében az ő élete folyik tovább a normális mederben.

Ehhez azonban egy működő ország, működő kormány, működő gazdaság, működő demokrácia kell. Nálunk ebből egyik sincs meg. A kormány a becsületes munka helyett a becstelen korrupcióval van elfoglalva. Hogy ez gördülékenyen működjön, a hozzáértő, gerinces szakembereket le kellett cserélni feltétlenül lojális, pontosabban szervilis példányokra. Akkor is, ha a szakmához semennyit sem értenek. Ezért még csak ellensúlyozni sem lehet a mindenhonnan kiszivattyúzott pénzek hiányából fakadó problémákat, de nem is sok törekvés látszik bárminek is az ellensúlyozására.

Sokkal nagyobb energiákat fektet a kormány abba, hogy becsapja, elbutítsa, megfélemlítse, vagy elüldözze azokat, akik szót merészelnek emelni az ország erkölcsi és anyagi szétbarmolása ellen.

Ahogy napról-napra nyilvánosságra kerülnek Rogán, vagy Farkas Flórián viselt dolgai, ahogy felbukkan Nárcisz kutya, Orbán apuka cége a közpénzek körül, egyre idegesebbek. De még ezen a ponton sem az történik, aminek történnie kellene, jelesül hogy a Fidesz-kormány igyekszik megtisztulni és becsülettel tenni a dolgát, hanem azt az utat választották, amit minden elvtelen diktatúra választani szokott. Háborút indít a saját polgárai ellen. Ebbe már szinte minden belefér...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.