2016. augusztus 25., csütörtök

MAGYARORSZÁG MITŐL HALSZAGÚ?

MOST & ITT BLOG
Szerző: Föld S. Péter
2016.08.25.


...Magyarország azért halszagú, mert itt a jogállam a legjobb indulattal is csak nyomokban lelhető fel. A demokratikus intézményrendszert lebontották, ebben az országban csak az történhet, ami O. Viktornak hasznot hoz.

A hibákat nem kijavítják, hanem megmagyarázzák.

A bűnt nem üldözik, hanem pártolják.

A közmédiában hírek helyett propagandát adnak. Nem tájékoztatják az embereket, hanem befolyásolják. Arról számolnak be, ami a hatalomnak fontos. Ami kínos, azt elhallgatják.

Ilyen utoljára a hetvenes években volt, de már akkor is szégyellték.

Ma nem szégyellnek semmit. A hatalom mai urainak az a jó, ha Magyarország halszagú. Árvalányhajas, múltba néző, hátrafelé nyilazós.

Egy olyan ország, ahol nem vita van, hanem veszekedés. Ahol a szavak már jó ideje elhagyták eredeti értelmüket.

Valamit megvédeni ma azt jelenti, hogy ellopni. A mi azt jelenti, hogy én. A közös azt, hogy nincs hozzá közöd.

Magyarország azért halszagú, mert a köztévé riportere az olimpia idején következmények nélkül megtehette, hogy a menekült válogatott úszóját meg sem említette. (Mellesleg, a 18 éves szír lány nyerte a futamot.)

Magyarország azért halszagú, mert ugyanez a riporter a magyar nők által megnyert aranyak után rendre azt találta mondani: ez férfimunka volt. Békeidőben, normális országban az ilyen akár vicces is lehetne, így azonban szánalmas volt és szomorú Gyomorforgató.

Magyarország azért halszagú, mert az ország miniszterelnöke azt nyilatkozta: nyolcszor vertük meg a világot. Holott ez nem verekedés volt, hanem verseny.

Magyarország azért halszagú, mert Áder János a köztársasági elnöke. Egy olyan ember, akinek fontos kérdésekben nincs mondanivalója. Aki, ha helyzet van, hallgat, és elmegy horgászni.

Magyarország azért halszagú, mert Rogán Antal. Mert Lázár János. Mert Semjén Zsolt. Mert Mészáros Lőrinc. Mert Garancsi István. Mert Vajna Tímea férje. Mert Mengyi Roland.

Magyarország azért halszagú, mert a fejétől bűzlik.


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.