2016. augusztus 29., hétfő

MÁSHOL EZ IS EGY KORMÁNYBUKTATÁSRA ELEGENDŐ INDOKOT SZOLGÁLTATÓ DISZNÓSÁG LENNE

KOLOZSVÁRI SZALONNA - NEHAZUGGY BLOG
Szerző: H. Andrea
2016.08.29.


Miközben Szijjártó Péter a V4-ek budapesti külügyminiszteri találkozójára készül éppen nagy erőkkel, sőt már lehet, hogy ott izzad, és előzőleg már megfújta a migránsriadót is a közpénztelevízióban, a 444 hozta a nap egyik leglegebb sztoriját a Szijjártó Péter-féle Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) környékéről.
 
Nagyon úgy tűnik, hogy magozott meggykonzervekben és vákuumozott csemegekukoricában áll az a nem kevés milliárd állami közpénz, amit sikerült egy önjelölten tehetséges teremfocista gondjaira bízni. Ez a sokadik ránézésre is mellbevágó, már-már szürreális tényállás a Nemzeti Kifizetőház Kereskedőház negyedéves késéssel közzétett, 2015-ös beszámolójából derül ki, ami egyúttal azt is magában foglalja, hogy egyetlen év alatt ez a stratégiai fontosságú intézmény 6 milliárd (=6000 millió) forint veszteséget halmozott fel.
 
A történetet mindenképpen érdemes végigolvasni, én megkísérlem koncentráltan összefoglalni a lényeget, ami abba az irányba mutat, hogy ilyen ország pedig nincs. Pillanatnyilag úgy áll a dolog ugyanis, hogy az MNKH-nak 3,2 milliárd forintos követelése van a CIDER Alma Kft. nevű céggel szemben. A pénzt időtlen idők óta meg kellett volna kapniuk, de nem kapták meg...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.