2016. augusztus 25., csütörtök

MERKEL ÓVATOSSÁGA

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2016.08.24.


Angela Merkel Észtországban járva a Brexit utáni helyzetről beszélt.
Azt mondta, hogy az Egyesült Királyság kilépése után az Unióban maradó országoknak figyelemmel kell lenniük egymásra, és el kell kerülniük, hogy belehajszolják magukat különböző politikai döntésekbe.
Persze jobberék erre azonnal diadalmenetet hirdettek, merthogy ezt ők úgy értelmezték, hogy Merkel meghátrálált és a Nemzet Esze gigantikus győzelmet aratott, jóllehet, Merkel csak figyelmeztetett arra, hogy a jelenlegi helyzetben nincs ok a kapkodásra, nem kell kiélezni az egyébként meglevő ellentéteket, semmi nem kényszerít senkit erre.

Azt is mondta a német kancellárasszony, hogy a kis nemzetek álláspontját is fontos megérteni és ennek tükrében kell kialakítani a Brexit utáni közös álláspontot.
A kis nemzeteknek álláspontja van, csak éppen pénzük nincs, gazdasági erejük is alig, viszont hangerő dolgában jól állnak.
Úgy viselkednek, mintha szívességet tennének azzal, hogy az Unió tagjai maradnak, jóllehet országuk fennmaradása múlhat egy hibás döntésen, például a brit példa követésén.
Merkel erre figyelmeztet, mikor az elhamarkodott politikai döntésekről beszél.
Pedig, ha valaha szüksége volt Európának az egységre, akkor ma nagy szüksége van, és ennek nem a migránsoknak nevezett menekültek problémája az oka, hanem az, hogy szépen. ütemesen haladunk a harmadik világháború felé...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.