2016. augusztus 11., csütörtök

MINKET MÁR A PIHENÉS IS FÁRASZT? VÁLASZOLJ 6 KÉRDÉSRE ÉS MEGTUDOD, MIÉRT!

LELKIZÓNA BLOG
Szerző: Kovács Szilvia
2016.08.10.


Nem csodálkozol, ha egy munkával töltött nap végén fáradtan dőlsz be az ágyba, de mi van akkor, ha egy „pihentető” hétvége után fáradtabbnak érzed magad, mint péntek délután voltál? 

Egyre többen érzik a folytonos és letaglózó fáradtságot, ami egy idő után nem csak kimerültséghez és teljesítményromláshoz, de hangulatzavarhoz (rossz kedv, ingerültség) és motiválatlansághoz is vezet. A korábban örömmel végzett tevékenységek is elveszítik vonzásukat, és az élet szépen lassan túlélési gyakorlattá alakul! Depresszió? Krónikus fáradtság szindróma? Vagy egyszerűen csak rosszul használod fel a szabadidődet? Megtudod, ha végiggondolod a következő néhány szempontot:
 
Ugyanabból még többet, vagy valami egészen mást?
 
Ahhoz, hogy feltöltődést, pihenést jelentsen a szabadidő, fontos, hogy a napi tevékenységekhez képest más típusú, komplementer tevékenységet végezz.  Sokan gondolják azt, hogy a fáradtságra a legjobb gyógyír a passzív pihenés: feküdni, semmit tenni, aludni, esetleg televíziót nézni. Sokan pedig egyszerűen csak azt érzik, hogy nincs energiájuk másra!  Ez azonban nem igaz! Aki a nap döntő részében fizikai munkát végzett, annak ez valóban pihenést jelent, de aki a napját ülő munkával töltötte, annak a további üldögélés nem fog feltöltődést hozni. Ilyen esetben a fizikai aktivitás, sportolás, vagy egy egyszerű séta jelent ellentétes tevékenységet. Ráadásul ez a tevékenység – még ha az elején igényel is némi elszántságot – nem energiavesztést, hanem megnövekedett energiaszintet fog eredményezni...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.