2016. augusztus 7., vasárnap

MONDANÁM MEGINT, HOGY LEÉRTÜNK AZ ALJÁRA, DE TUDOM, NEM ÍGY VAN

KOLOZSVÁRI SZALONNA -DÜHÖNGŐ, HACSAKNEM BLOG
Szerző: H. A.
2016.08.07.


Soha nem indult még ilyen sikeresen olimpia a magyaroknak. Szász Emese, a 33 éves párbajtőröző tegnap egész nap hibátlanul vívott és megszerezte a csapat első aranyát. Hosszú Katinka az úszómedencében hatalmas világcsúccsal nyert 400 méter vegyesen, övé Magyarország sorban második aranyérme. Természetes, hogy erről szólnak a hírek, mindenki ünnepel, Orbán Viktor sem foghatja vissza magát rendkívül népszerű Facebook-oldalán és sütkéreznie kell a dicsőségben:


Remélem, mindenki hallja a suttyó többes szám mögötti egyszemélyes melldöngetést. Semmi baj nincs ezzel, csak öncélúan el akartam mondani, hogy engem elmondhatatlanul irritál. Szerencsére nem erről lesz szó, hanem még inkább ünnepet rontok. Mint tudjuk, az olimpiák történetében először kapott helyet az egyes országok csapatai között a menekültek válogatottja.

Ennek a csapatnak a tagjaként állt rajthoz a 18 éves Yusra Mardini a 100 méteres pillangó előfutamában. A lány a szíriai polgárháború elől menekült el, 25 nap alatt, Magyarországon keresztül jutott el Berlinbe. (ITT olvasható a története.) Majdnem a tengerbe fulladt, de mivel mégsem, tegnap leúszta a futamát, és bár az eredménye a továbbjutáshoz nem volt elég, a futamgyőzelemhez igen.

Ezt csak onnan lehetett megtudni, hogy az ember nézte amit lát, vagy elolvasta a híreket, mert történt ugyanis, hogy ifj. Knézy Jenő kommentátor figyelmét teljesen elkerülte a dolog. Olyannyira, hogy ugyan kényszeredetten felolvasta kik versenyeznek, de Mardinit kihagyta, ahogy azt is, hogy melyik csapat színeiben indult. Miután végighalandzsázta a futamot és endedélyt kért, hogy az érintett magyar versenyzőről, Szilágyi Liliánáról beszéljen (ahelyett, hogy), a végén talán benyögte, hogy ott van a képernyőn a számunkra teljesen érdektelen előfutam eredménye. Anélkül, hogy a nyertes nevét kimondja, akiről semennyire nem kívánt tudomást szerezni...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.