2016. augusztus 12., péntek

NAPÓLEON HALÁLAI

NEMGOGOL BLOG
Szerző: Toadwart66
2016.08.12.


Az Institut de France, pontosabban a hozzá tartozó Társadalomtudományi Akadémia (Académie des Sciences Morales et Politiques) eleinte kétkedéssel fogadta azt a hírt, miszerint 2010-ben megtalálták Bonaparte Napóleon sírját. Ez természetesen teljesen érthető volt a részükről, mivel eddig úgy tudták, az említett illető Párizsban, az Invalidusok templomában nyugszik.

A touloni levéltárban azonban találtak egy teljesen hitelesnek tűnő okiratot, melyben az szerepelt, hogy Bonaparte Napóleon tüzérségi tiszt szerencsétlen módon leesett a lováról, melynek következtében két napig tartó szenvedés után, 1793. december 3-án elhunyt.  A sírját meg is találták a Pompes Funébres Varoises-i temetőben. Mindössze 24 éves volt. 

A történteknek azonban ellentmond az a tény, hogy Bonaparte – tragikus halála ellenére – december 19-én visszafoglalta a várost lázadóktól, sőt a roham során meg is sebesült. Érdemei elismeréséül ezután kinevezték dandártábornokká, de az ezt megelőzően lezajlott temetése miatt kérdésessé vált az, hogy valójában kit.

Az Akadémia a szokatlan probléma sürgős tisztázása érdekében DNS vizsgálatot rendelt el a maradványok alapján. Az eredmények teljesen megdöbbentették a tudományos világot. Az adatok összehasonlításából világosan kiderült, hogy mindkét minta magától Bonaparte Napóleontól származott, aki ezek szerint két különböző helyen, más-más időpontban, illetve rangban veszítette el életét. Ez alapvetően megváltoztatta a XVIII. és XIX, századi történelem kutatásainak eredményeit, valamint a francia császárral kapcsolatos, jól jövedelmező emléktárgyak árusítását...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.