2016. augusztus 9., kedd

NEM TITKOLÓZHAT TOVÁBB A BUDAPESTI OLIMPIAI PÁLYÁZATOT KOORDINÁLÓ CÉG

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: Erdélyi Katalin
2016.08.09.


A Budapest2024 Zrt. pénzt kért a közérdekű adatokért, de a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság felszólította a céget, hogy adjon ki mindent ingyen.

A Fővárosi Önkormányzat és a Magyar Olimpiai Bizottság 2016 januárjában hozta létre a budapesti olimpiai pályázatot koordináló Budapest 2024 Zrt.-t. A cég törzstőkéje 250 millió forint, egyik vezetője Fürjes Balázs, a kiemelt fővárosi beruházásokért felelős kormánybiztos, de az igazgatóság tagja Schmitt Pál egykori köztársasági elnök is.
Kapcsolódó:
5 milliárd forint a budapesti olimpiai pályázathoz kapcsolódó tanácsadásra
Milliárdos adókedvezményt adnának az olimpiát támogató cégeknek
250 millió forintos olimpia-előkészítő cég Schmitt Pállal
A Fradi vezérigazgatójának reklámcége népszerűsítheti a budapesti olimpiát
A cég 2016. április 14-én tartotta a Helló Budapest 2024! Fesztivált, ahol a Budapest 2024 pályázatot kívánták ünnepelni. Az eseményen különböző sportprogramok voltak fővárosszerte, este pedig hatalmas buli zárta a rendezvényt.

Másnap, április 15-én közadatigénylésben kértük ki a Budapest 2024 Zrt.-től, hogy mennyibe került a fesztivál.

Egy héttel később a cég közölte, hogy meghosszabbítja a válaszadási határidőt 15 nappal, de azt is írták az erről szóló levélben, hogy
“A Budapest 2024 Nonprofit Zrt az olimpiai pályázatot nemzeti ügynek tekinti, ezért törekszik a pályázati folyamat során keletkezett minden olyan iratot, dokumentumot és információt megosztani a nyilvánossággal, amelyek nyilvánosságra kerülése nem veszélyezteti a pályázat sikerét, vagy nem rontja versenyhelyzetünket a versenytársakkal szemben.”
Vártunk tehát türelmesen...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.