2016. augusztus 1., hétfő

NEM VICC! ORBÁN FELESÉGE, LÁZÁR FIA, ÉS GYURCSÁNY NEJE EGY HELYEN

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: mutyimondo
2016.08.01.


Ezekről ne maradj le!
 
Orbán felesége, Lázár fia és Gyurcsány neje egy helyen (Direkt36)

Meglepő! Hálapénz nélkül is túlélhető a magyar egészségügy (
Átlátszó)
 
Milliárdos tuti állami üzlet előtt a Wizz Air (MNO)

Ha van 3 perced:
Orbán felesége, Lázár fia és Gyurcsány neje egy helyen
Méghozzá a képviselői vagyonnyilatkozatokban. Közös bennük, hogy náluk gyarapodik a vagyon, nem a politikusnál. Van, aki felesége vagyonát kezeli sajátjaként, miközben vagyonnyilatkozatában semmit sem mutat meg belőle. Más a gyerekei nevére írat, vagy vásárol értékes vagyontárgyakat. Mivel a családtagok nyilatkozatai nem nyilvánosak, ezért csak találgatni lehet, mi van egy önmagáról szerény képet sugárzó képviselő zsebében. (
Direkt36)
 
Meglepő! Hálapénz nélkül is túlélhető a magyar egészségügy
Elterjedt vélekedés a magyar lakosságban, hogy komolyabb beavatkozásnál elkerülhetetlen, hogy a páciens – érvényes biztosítási jogviszonyától függetlenül – magánzsebből is „tejeljen”. Hálapénz leszurkolása, valamint saját „fogadott” orvos nélkül az emberrel rosszul fognak bánni, lekezelően viszonyulnak hozzá. Az Átlátszó újságírója utánajárt. (
Átlátszó)
 
Megint milliárdokat kaszálnak az Orbán-közeli építtetők
A Ludovika Campus terjeszkedésének néhány cég örül nagyon. A közbeszerzési adatokat böngészve kiderül, hogy jutott pénz Garancsi István érdekeltségének, a Market Építő Zrt.-nek, valamint jól járt Mészáros Lőrinc leendő vejének cége is, a Magyar Építő Zrt. is. Emellett busás haszonra tett szert a Fidesz-közelinek mondott Paár Attila vállalkozó West Bau Hungária Kft.-je is. (
MNO)
 
Bukott az MNB, ki kell adni a Századvég-tanulmányt
A Transparency International Magyarország jogerősen, másodfokon pert nyert az MNB-vel szemben egy olyan tenderrel kapcsolatban, amelyet a Századvég nyert meg meglehetősen érdekes elbírálás alapján. Ennek következményeként az MNB-nek most nyilvánosságra kell hoznia a Századvég-tanulmányt, illetve annak bírálatát. (
Napi)
 
Milliárdos tuti állami üzlet előtt a Wizz Air
Biztosra vehető az állami ráfizetés és a Wizz Air haszna, ha az állam az egyedüli jelentkező fapados légicégnek adja öt nyugat-balkáni járat repülési jogait. A fejlesztési tárca közcélokra hivatkozik az éves szinten milliárdos kiadást jelentő légihíd megteremtése kapcsán. Az állami szubvenció Brüsszelben is kiverheti a biztosítékot. (
MNO)
 
Ha van még két perced:
 
Majd’ 20 milliárdból építettek vasútállomást Vácon, az eső után kiderült, hogy medencének sem utolsó. Térdmagasságig állt a víz az aluljáróban. (Index)
 
Itt van néhány grafikon arról, hogyan szárnyalt uniós pénz Hollókőre, ahol egy teljesen tájidegen wellness-szálloda is lesz 500 millió forintos uniós támogatásból. (Átlátszó)
 
Törvény tiltja, de Lezsáké lesz az 1,3 milliárdból gazdálkodó Nemzeti Művelődései Intézet. A kulturális államtitkár korábban tagadta, hogy erre készül a kormány, most mégis meglépik. (HVG)
 
Hadházy Ákos, az LMP új társelnöke szerint a munkahelyi képzésekre szánt EU-s forrásokon szervezetten nyerészkednek a cégek. Feltűnik egy fideszes vállalkozó. (Átlátszó)
 
Leállt az uniós pályázatok értékelése, pedig a kis cégek nagyon várják a pénzt. A kormány erőltetett ütemű, az idén kétezermilliárd forintos kifizetést ígért, ám ez csak trükkel teljesíthető. (HVG)
 
Összesen 27 millió forintért vette két éve, most 44 millió forintért adna túl a velencei Vörösmarty-pincén egy magáncég, amelynek érdekében L. Simon László lobbizott. (Átlátszó)

Közbeszerzések nélkül épül a kerítés a határon, a Belügyminisztérium azt sem árulja el, hány milliárd forintot költöttek el eddig. A tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet miatt titkosították az információkat. (444)

Feljelentés kiegészítést rendelt el a Központi Nyomozó Főügyészség Rogán Antal négymillió forintos állítólagos kenőpénze miatt. (Átlátszó)
 
Három vezető bankárt börtönbe zárnak Írországban a 2008-as válságban betöltött szerepük miatt. Befektetők, betétesek és hitelezők tudatos megtévesztésében bűnösek. (444)
 
Kié lesz a Forma-1? Akár 8 milliárd dollárt is érhet a verseny, amelynek megszerzéséért néhány héten belül elindulhat a verseny két milliárdos médiamágnás érdekeltségei között. (HVG)
 
Miközben a háború elől menekülőket nem látják szívesen, 2012 óta a kelet-európai országok több, mint 1 milliárd euró értékben adtak egy fegyvereket közel-keleti országoknak. (Világtérkép)
 
Dollár százmilliárdokkal rövidítik meg az adóelkerülő óriáscégek az Egyesült Államok költségvetését. Itt van egyetlen ábrán minden. (Index)
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.