2016. augusztus 1., hétfő

NÉPSZAVAZÁSBA CSOMAGOLT PALLOSJOGUNK MARGÓJÁRA

REAGÁLÓ BLOG
Szerző: Treuga Mei
2016.08.01.


Elfogadom félelemtől vezérelt, vagy egyszerűen csak szélsőjobboldali borzalmakat is elsajátító polgártársaim némely aggodalmát.

Igen, ki kell szűrni minden potenciális terroristát a háború, a félelem és az éhség terrorja elől menekülők közül.

Persze ehhez a szögesdrót alkalmatlan. Egységes uniós belbiztonsági rendszer, egységes uniós titkosszolgálat szükséges. Minden olyan kezdeményezés tehát, amelyik gyöngíti az Európai Unió közös intézményrendszereinek erősítését, a terrorizmus szolgálatában áll.
Kezdeményezze azt Orbán Viktor, Jarosław Kaczyński vagy David Cameron.

De ennél is több kell. A laicizmus kultúrájának elterjesztése is. Minden politikai iszlám (Hezbollah), politikai keresztény (Breivik), politikai zsidó (zsidó telepesek), politikai hindu (Kasmír), politikai buddhista (Burma), politikai ateista (nácizmus) vagy bármely más világnézeti hivatkozású, világnézeti alapú kulturális eszme és mozgalom politikai vagy hatalmi aspirációja és szerveződése bárhol a világon potenciális veszélyforrás Európa és a világ humanista és aufklärista hagyományaira, és bármily meglepő, a keresztény hagyományokra is – és az élhető egyéni és közösségi életre. Arra, amire oly rátartian büszke némely – néha rasszista – szélsőjobboldali erő. Az euro-atlanti „felsőbbrendű” életmódra...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.