2016. augusztus 18., csütörtök

NINCS ÖSSZEFÜGGÉS A TERRORVESZÉLY ÉS A MENEKÜLTEK BEVÁNDORLÁSA KÖZÖTT - NEMZETKÖZI SAJTÓ

KLUBRÁDIÓ 92,9 MHz
Szerző: Szelestey Lajos
2016.08.18.


A német kancellár visszautasítja, hogy összefüggés volna a megnövekedett terrorveszély és a menekültek beáramlása között.

Merkel kifejtette, hogy tényleg vannak olyan esetek, amikor a migránsokat megpróbálják megnyerni az iszlám szélsőségnek, ám az Iszlám Állam már azelőtt jelen volt az országban, hogy megindult az emberáradat. Jelezte egyúttal, hogy a kormány több embert és az eddiginél nagyobb jogkört kíván adni a biztonsági erőknek a radikálisok visszaszorítására - írja a
Die Welt. Így például hamarosan jelentős szerep jut az arcfelismerő berendezéseknek, és nagy figyelmet szentelnek majd a közösségi médiának is, hogy kiszűrjék a szélsőséges szervezkedéseket.
Financial Times
A Világbank kimutatta, hogy már csak azért is nehéz helyzetbe kerültek a Nagy-Britanniában dolgozó vendégmunkások, mert a Brexit miatt jó 10 %-kal leértékelődött a font, így jóval kevesebbet ér a hazaküldött pénz is. Márpedig itt nem kis tételről van szó, az Európán belül dolgozó magyarok pl. összesítve minden évben a GDP csaknem 4 %-nak megfelelő összeget utalnak. Ugyanannyit, mint a lengyelek, akik a szigetországban szintén bekerültek az első tízbe. (A statisztika többi 8 szereplője egytől egyig a fejlődő világot képviseli.) A képhez hozzátartozik, hogy Németország vezeti azt a ranglistát, mármint hogy honnan irányították haza a legtöbb jövedelmet, az Egyesült Királyság a 2. ebben az összesítésben. Szakértők most arra számítanak, hogy az árfolyamesés és a várható magasabb munkanélküliség miatt sok vendégmunkás távozik majd brit földről, illetve az eddiginél jóval kevesebb érkezik. Viszont hogy olcsóbb lett a font, az vonzhatja mindazokat, akik brit egyetemeken akarnak tanulni. (A Times-ból egyébként az derül ki, hogy most először meghaladta az egy milliót azoknak a vendégmunkásoknak a száma, akik a 12 éve csatlakozott keleti tagállamokat képviselik. Ha pedig a románokat és a bolgárokat is idevesszük, akkor már egy és negyed millióan vannak.)

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.