2016. augusztus 23., kedd

NO COMMENT (2.)

GÉPNARANCS - BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Mészáros Marietta
2016.08.23.


A másik oldal

Igazságtalan lennék, ha az egészségügyről szólva, csak a rosszat sorolnám. Az egyik doktor életveszélyben is otthagyta betegét, míg a másik Orvos megmentette, hiszen csak így tudta nekem elmondani az esetét. Az egyik helyen a kötszert is lógva hagyják a betegen, a másikon átkötözik. Az egyik helyen jó a lefolyó, a másik helyen…

Na, itt a másik oldal! Mi, betegek is tehetünk arról, hogy durva hibákkal találkozunk. Csak néhányat, amúgy felsorolásként, ide is hozok.

Azt a fajta szegénységet már megszoktuk, hogy nincs szappan, nincs vécépapír. Ezeket visszük magunkkal, ha mondják előre, ha nem. Mindenki vigyáz a berendezésekre, hiszen ezzel a saját egészségét is óvja.

Illetve nem mindenki. Vannak a sterilmániások, akik mindent elkövetnek – bármi áron –, hogy szinte steril környezetben gyógyuljanak. Ők nem eldobható törlőkendőkkel szerelkeznek fel, hanem papír vécéülőke takaróval. Jó vastag papírból lévővel. Amit használat után bedobnak a vécébe, és ami nem megy le. Többszöri lehúzás után sem. Nem, nem a fürdőszobai szemetesbe dobják, hanem a vécébe. Ott, ahol már eleve gondok vannak, mert a zuhanytálcában is bokáig ér a víz, mire az ember langyos vízhez jut. A lefolyó dugulása miatt.

Természetesen ismerős a vécékefe mindenkinek, csak néhányan nem tudják, mire is kell használni. Ahogy azt a fránya ülőkét is letörölheti maga után, aki kisebb „balesetet” okozott. Előfordul minden jobb családban, de nem a takarítónő előjoga ezt rendbe tenni. Főleg, ha van szobatárs is, aki használná a fürdőszobát...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.