2016. augusztus 6., szombat

ÖNGYILKOS SZEMBESZEGÜLÉS

SZÉKELY SZABOLCS (TARSKI) BLOGJA
Szerző: Tarski
2016.08.06.


A közismert tanmese szerint egyszer a légy rászállt a kígyó fejére, ez utóbbi azonban ezt rossz néven vette, mert a saját maga által elképzelt nagyságát látta megszentségtelenítve. Rászólt a légyre, hogy menjen el onnan, de az légy erre nem volt hajlandó. Erre ezt mondta neki: - Ha nem mégy el a fejemről, akkor megöllek. Mire a légy így válaszolt: - Nem fogod megtenni! - De megteszem. - volt rá a válasz, és a kígyó rátette a fejét a vonat sínjére és az éppen akkor arra jövő szerelvény mindkettőjüket megölte. Ilyen öngyilkos szembeszegülés azonban nem csupán a mesében található, hanem a reális életben is, amikor inkább magamnak is ártok, minthogy a másiknak legyen igaza, vagy a másik nyerjen meg egy elvi csatát.
 
Ez a mese pontosan ráillik arra a történésre, amely a napokban történt a DK háza táján. Történt, hogy Eörsi Mátyás indulni akart a Demokráciák Közösségének főtitkári címéért. Ez egy nemzetközi szervezet, amelyet Madeleine Albright korábbi amerikai külügyminiszter asszony és lengyel partnere Bronislaw Geremek 2000-ben hozott létre. E szervezetnek ma már 106 tagja van, és közöttük van Magyarország is. Ebben a nemzetközi szervezetben a fent nevezett politikus már évek óta tevékenyen dolgozott és talán ezért gondolhatta azt, hogy jelöltetheti magát a főtitkári címre is. Csakhogy ehhez a magyar kormánynak kellene azt a szívességet megtennie, hogy az ellenzék soraiba tartozó politikust hazánk nevében jelölje erre a funkcióra. S Orbán Viktor megteszi azt a szívességet, hogy Eörsi Mátyásnak a rendszerváltozáskor mutatott teljesítménye okán jelölni is fogja ennek a posztnak a betöltésére.
 
A bili pedig ez utóbbi kapcsán borult ki. A balliberális hívők ugyanis egyből azt mondták, hogy Eörsi Mátyásnak nem szabad elfogadnia egy diktátor jelölését, hiszen az már felérne egy árulással. Az egyik közösségi honlapon olyan szenvedélyes vita kerekedett belőle, amilyen korábban talán sohasem volt. Volt ám ott olyan személyeskedés, amilyent egyébként a résztvevők sohasem engednének meg maguknak. Mindez azonban csak addig tartott, amíg meg nem szólalt Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke, aki gyorsan lecsillapította a kedélyeket. Szerinte: „Bolond a magyar világ, ezért nem csodálkozom a zavarodottságon, de nem látok itt semmi bajt. Sem emberit, sem erkölcsit, sem politikait.” Igen, abban igaza van, hogy bolond ez a mai balliberális világ, mert még a jónak sem tud örülni. ..
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.