2016. augusztus 23., kedd

ORBÁN DUZZAD A GŐGTŐL - NEMZETKÖZI LAPSZEMLE

KLUBRÁDIÓ 92,9 MHz
Szerző: Szelestey Lajos
2016.08.23.


Felháborodást és hitetlenséget váltott ki Schöpflin György, amikor azt javasolta, hogy levágott disznófejekkel riasszák el a muzulmán menekülteket a déli határon. A fideszes EP képviselő azonban úgy véli, ő nem alázott meg senkit. Már az 50 felé közelít azoknak a száma, akik visszaadták a kitüntetésüket a Bayer Zsoltnak odaítélt lovagkereszt miatt. Amíg Merkel politikája megosztja a német lakosságot és sajtót, addig Orbán Viktor duzzad a gőgtől. 


Daily Telegraph

Felháborodást és hitetlenséget váltott ki Schöpflin György, amikor azt javasolta, hogy levágott disznófejekkel riasszák el a muzulmán menekülteket a déli határon. Az előzmény az volt, hogy valakik cukorrépából faragott koponyákat szögeztek a kerítésre. A magyar hatóságok hírek szerint még csak meg sem próbálták, hogy eltávolítsák azokat. A vitában a Human Rights Watch igazgatója úgy értékelte, hogy a Fidesz-politikus megjegyzése igencsak bántó. Mint mondta, nagyon furcsa, hogy ilyesmit hallani egy Európa-parlamenti képviselőtől, aki ráadásul korábban megbecsült történész volt. Mintha azt hinné, hogy a disznóhús a Superman bolygójának különleges érce volna a muzulmánokkal szemben. De ha az ember egynémely magyar vezető megnyilatkozásait hallgatja, azok azt sugallják, mintha a török seregek támadnának a 16. században. Az egész arra megy ki, hogy befeketítsenek olyan embereket, akik a háború és a kínzás elől menekülnek. Ez a disznófejes ötlet elárulja, milyen mély az idegengyűlölet és migránsellenesség a magyar kormányon belül. Stroehlein hozzátette, hogy gusztustalan módon bánnak a menekültekkel, úgy kezelik őket, mint az állatokat. A táborokban embertelenek a körülmények.


A jelentés felidézi, hogy egy kárvallott szerint többüket a lehető legbrutálisabban verték meg, amikor elfogták őket az ország belsejében. Hátrakötözték a kezüket, majd öt-hat katona nekik esett, ököllel, gumibottal, de rugdalták is őket. Szándékosan igen súlyos sérüléseket okoztak, ilyet még a moziban sem látni. A Human Rights Watch aggodalmát fejezte ki, mivel a menedékkérőket alávaló módon bántalmazzák, majd visszakényszerítik őket a határon túlra...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.