2016. augusztus 13., szombat

ORBÁN ÉS A DZSIHÁD

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2016.08.13.


Orbán az iszlámmal ijesztgeti a magyar népet, miközben ő hirdet dzsihádot, "szent háborút" a menekültekkel szemben. Orbán a "kereszténység" nevében "védi" Magyarországot és "Európát", miközben azok a menekültek, akik ellen uszít, nem vallási háborút vívni érkeznek Európába, hanem a háború elől menekülnek.
 
Menekültnek nincs vallása, nincs bőre színe, nincs kultúrája, nincs semmije, csak az élete van, amelyet meg kell menteni. Aki ezt nem teszi, olyan, mint a példabeszédben szereplő pap és Lévita, a két vallásos ember, aki magára hagyta és nem segített az emberen, aki a rablók kezébe esett. A szamaritánus, aki nem volt se hívő, se vallásos, könyörült az emberen. Nem ítélkezett felette vallási alapon, hanem könyörült rajta.
 
Jézus ebben a példabeszédben mintát állított arra, hogy mit jelent a törvény betöltése, az a parancsolat, hogy szeresd felebarátodat, mint magadat. Ahogy az ember viszonyul a bajba jutott másik emberhez, az megmutatja, hogy betölti-e az Isten törvényét. A dzsihád, a "szent háború", ennek a keresztényi útmutatásnak az ellenkezője. 
 
Orbán "szent háborúja" nem bibliai, nem keresztény, hanem annak ellenkezője. Orbán hazudik, hogy gyűlöletet és félelmet keltsen. Mesterségesen hoz létre nem létező veszélyhelyzetet, hogy a diktatúrák mindenkori gyakorlatának megfelelően magát megmentőnek állíthassa be. Holott, egyetlen valóságos veszély létezik, amitől meg kellene menteni az országot és Európát, és ez ő maga.
 
Hazug propaganda, hogy a menekültáradatot bárki szándékosan és mesterségesen hozta volna létre. Egyetlen ember, aki ezt állítja, nem maradna Szíriában és azokon a helyeken, ahonnan ezek az emberek menekülnek. Egyikük sem állna meg az Iszlám Állammal összejátszó és emberi életet nem nyújtó Törökországban. Egyetlen magyar sem Ukrajnába vagy Romániába megy dolgozni, hanem Németországba és a többi fejlett, demokratikus nyugati országba. Minden ember odamenekül, ahol biztosítva látja maga és családja számára az emberhez méltó életet...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.