2016. augusztus 19., péntek

POLT PÉTER KIEMELKEDŐ SIKERE

B1 - A BLOGOLÁS ITT KEZDŐDIK
Szerző: ashwood
2016.08.19.


Mengyi Roland mentelmi jogának felfüggesztéséről szóló ügyészségi indítvány „a korrupció elleni harc kiemelkedő sikere”.

Ízlelgessük kicsit
a legfőbb ügyészség közleményének állítását.

A korrupció elleni harc kiemelkedő sikere.

Forgassuk meg szájunkban, szürcsöljük, öblögessünk vele, keressük benne a strukturált avarízt, a markáns savgerincet, a kerekded taninokat, a gyümölcsös lecsengést.

Aztán köpjük ki.

Lenyelése semmiképp nem javallott. Már egyszeri fogyasztása is súlyos mellékhatásokat eredményezhet – idegi alapon szíves–cukros –, tartós fogyasztás esetén visszafordíthatatlan agykárosodással kell számolni. Túladagolásnál agyhalállal, vagy – ami tán még rosszabb – Fidesz-szavazóvá változás is előfordulhat.

Mert miben is áll e „kiemelkedő siker”?
Először is abban, hogy a nyomozók tétlenül nézték végig, amint Mengyi átveszi egy szatyorban a neki járó, 5 millió forintos alkotmányos költséget a pályázóktól.
A siker talán csak akkor lett volna még „kiemelkedőbb”, ha ahelyt kattan is a bilincs – tetten érés esetén ugyanis még a méltóságos képviselő urat sem védi a mentelmi jog. Nem úgy a narancsos párttagkönyv – a rendőrök főnökei hogy, s hogy nem,

nem engedélyezték a rajtaütést.

Talán az is kurblizott volna egyet a sikerfaktoron, ha a megbundázott pályázatot hagyták volna tovább futni, így esetleg azt a kiterjedt céghálót is felderíthették volna, ahol az uniós támogatás 90 százalékát akarták narancslévé változtatni. Bár ez bizonyára igen fárasztó nyomozati cselekmények folyamatba tételét vonta volna maga után, így aztán jobb is ezzel nem bíbelődni.

Ahogy azzal sem, ki volt az a cukipofa, aki – amúgy haverilag –
megsúgta Mengyinek, hogy nyomozati cselekmények látókörébe talált kerülni kicsiny kompániájával egyetemben...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.