2016. augusztus 24., szerda

POLTÉK A TRÁGYÁT VISSZALAPÁTOLJÁK A LÓBA

KOLOZSVÁRI SZALONNA - NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Molnár Bálint
2016.08.23.


...Nem feltételezem, hogy Portik annyira hülye volt, hogy a 15 év fegyházat még további kemény évekkel szerette volna megfejelni, és hazudott volna. Valójában sem Rogán, sem Orbán, sem Polt, sem a maffia nem gondolja ezt. Ezért most azt kell(ene) minden kétséget kizáróan bizonyítsák és elhitessék a nagyon hülyének nézett magyarokkal, hogy Portik mégis volt annyira kretén és maga ellen vallott, hogy még többet ülhessen a hűvösön. Az ügyészségnek konkrétan cáfolnia kell a hivatali vesztegetést.

Minden józan gondolkodásra képes egyénnek, aki pontosan látja, hogy egy vérbeli maffiózót készül kimosdatni a Polt-féle sóhivatal, nem jogász létére is látnia kell: ha Portik bele nem dől a kardjába, vagy nem kap halálos májgyulladást egy sterilizálatlan fecskendőtől valamely rendőrautó hátsó ülésén, szinte lehetetlen lesz cáfolni a disznóságot. Nincs harmadik személy, aki látta volna, hogy Portik soha nem találkozott Rogánnal, Rogán tagad és ellene egyébként sem vizsgálódnak, mert csak. Következésképpen a legtöbb, amit jogállamban ki lehetne mondani ebben az ügyben – jelentős ügyészségi hátszéllel – az az, hogy nem bizonyítható minden kétséget kizáróan sem az, hogy megtörtént a megkenés, sem az, hogy nem történt meg. Ez az én olvasatomban pedig azt jelenti – megismétlem -, hogy Rogánt lehetetlen tisztára mosni, bármit is varázsol a kalapból Polt.

Ezt a helyzetet csak akkor lehet Rogán számára megnyugtató módon lezárni, ha Portikot rákényszerítik vagy megzsarolják, hogy azt állítsa: hazudott. Márpedig akit pár hónapja ítéltek el, aki leghamarabb is évek múltán szabadulhat, az valószínűleg nem szórakozott ilyen komoly vádakkal Juhász Péter két szép szeméért. Jogállamban a hamis vád tisztázásához elkerülhetetlen volna Rogán Antalt kihallgatni és szembesíteni Portikkal.

Noha ez egész Fidesz frakció azt hazudta valamikor nyár elején, hogy Rogán természetesen bíróság elé fog állni, Rogán Antal a büdös életben nem fog bíróság elé állni. Az, hogy az ügyészségnek hivatalból vizsgálódnia kellett volna az ügyében és nem tette, nyilván erre utalt már a maga idején. Tehát jogállamban Rogán Antalnak ez már június óta bukott ügy, de  mégsem fog belebukni: most a köbre emelt szemfényvesztés ideje van, Polték éppen (igaz, nem tegnap óta) az alibijét tákolják fáradságos munkával.

Ami után borítékolható, hogy megszüntetik a nyomozást, mivel – ahogy az indoklásban áll majd – az eljárás folytatásától nem várható eredmény és különben sem állapítható meg, hogy bűncselekmény történt. Egyszerűen visszalapátolják a trágyát a lóba. Ennek ellenére jelezni szerettem volna, hogy nem vagyunk hülyék, hiába próbáltok naponta nyolcszor hülyének nézni. Figyelünk, és ezt is felírtuk a többi mellé. Ja, és nem felejtünk.

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.