2016. augusztus 23., kedd

RAJCSÁNYI ÉS A BRANCS (MEGJEGYZÉSPOSZT)

ÖRÜLÜNK, VINCENT? B LOG
Szerző: jotunder
2016.08.22.


 " ..... a fentieket leszögezve sem tudom a most beindult lovagkereszt-visszaadási hullámot és különösen annak mások általi, tüntetőleges számolgatását máshogy értelmezni, mint egy hatalmát/befolyását/jelentőségét vesztett, illetve nagyon ráérő brancs aktuális pótcselekvését, heti rendes felhorgadásötpercét, amivel egymás előtt bizonyítani akarják önnön erkölcsi fölényüket.... (Rajcsányi Gellért, Mandiner)"

Ennek a képnek nincs sok köze a poszthoz, de nem bírtam otthagyni, annyira kis csinos, Stefka István kommunista újságíróként kap éppen díjat Lakatos Ernő elvtárstól, a kép oldalán a kékfényes Szabó, nagyon cukker, Stefka is kapott persze lovagkeresztet, mint a másik egykori kommer, a Bencsik András, de térjünk vissza a poszt témájához.

Az a matematikus, aki elsők között adta vissza a lovagkeresztjét bőven Széchenyi-díjat érdemelne, amely Széchenyi-díjból most szépen kifocizta magát, de hát pont ez a lényeg, így mulat egy magyar úr. Nagyon komoly valószínűségszámítási iskolát hozott létre Pesten, a tanítványai is sokra vitték, abszolút megkerülhetetlen ember a maga területén (úgy értem a világban megkerülhetetlen, nem Magyarországon). Hét közös cikke van a Fields-érmes Wendelin Wernerrel. Most komolyan, kedves Gellért, tudod mi az, hogy Fields-medál? Milyen brancsról beszélsz?

Elfogadom, léteznek olyan baloldaliak/liberálisok, akik marginalizálódtak és akikre most már a kutya sem figyel oda, és talán nem is olyan nagy baj, hogy nem figyel rájuk a kutya sem. Az is lehet, hogy azok között, akik most visszaadták a lovagkeresztet, volt ilyen ember. Valószínűleg volt. Pont le is szarom. Itt az történt, hogy egy fasiszta senkinek adtak egy kitüntetést a haverjai, tisztán politikai megfontolásból, mert van egy több százezres szélsőjobboldali réteg, amelyik ma inkább a FIDESZ-re szavaz, mint a Jobbikra és Orbán szeretné, ha ez továbbra is így maradna. Nem kell ezt túlbonyolítani...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.