2016. augusztus 6., szombat

ROGÁN VÉDI AZ ATV-T A SZABAD SAJTÓVAL SZEMBEN

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2016.08.05.


Kovács Zoltán, az Élet és Irodalom főszerkesztője kifejtette véleményét az ATV műsororában, amelyben kifogásolta, hogy az ATV leadja a kormány menekültellenes uszító és gyűlöletkeltő hirdetéseit. Bauer Tamás volt SZDSZ-es képviselő ezt nemrégiben "tömény rasszizmusnak" nevezte, kifejtve, hogy az ATV nyilván nem hozna le olyan hirdetést, amellyel nem ért egyet. Az ok nem a pénz, hanem a hirdetések tartalmával való egyetértés. Ezt az ATV tulajdonosa soha nem is tagadta.

Kovács Zoltán azt mondta Kálmán Olgának, hogy "állatira nem tetszik, hogy leadják ezeket a hirdetéseket", "visszataszítónak tartom", "a televízió ezzel sokat ront a hitelén", "ilyeneket biztos nem fog hirdetni az ÉS-ben, hazug hirdetés, akkor se kell, ha kifizetik". Illetve: "ilyeneket mentális okokból nem közöl egy orgánum".

Kovács Zoltán minden szavával csak egyetérteni lehet. Gondolatai és érvei teljes összhangban állnak a nemzetközi sajtó gyakorlatával és etikai kódexeivel. A hirdetések tartalma nemcsak uszító, hanem hazug is. Egy médium nem közölhet olyan hirdetéseket, amelyekről tudja, hogy a tartalma hazug és megtéveszti az olvasót és a nézőt. A sajtó nem közölhet vallási, faji, nemzeti kisebbségek elleni gyűlöletet keltő hirdetéseket...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.