2016. augusztus 31., szerda

SAJÁT LÁBON MAGÁNÚTON

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2016.08.31.


...Az elképzelés valószínűleg az volt, hogy kitalálnak valami kamu projektet, amibe majd belekeverik Magyarországot, az apja elővezet valami süket dumát, a költségeket pedig állja a magyar állam. Ők pedig egy magáncéggel, amelyet egy offshore paradicsomban jegyeztetnek be, majd alvállalkozóként intéznek mindent és leveszik a teljes hasznot. Ha nem jött össze semmi, annak az lehet az oka, hogy a férjpajtás csak ült és pislogott, mint a sültkeszeg, Ráhel annyit ért az energiaiparhoz, hogy abból jó sok pénzt lehetne keresni, az átadott ajándék pedig nem volt elég nagy, a kitalált projekt nem volt elég vonzó.

Ezek mindenkit teljesen hülyének néznek. Azt hiszik, hogy mindenki elhiszi, hogy Ráhel magánúton járt és két vásárlás közben beugrott a dúsgazdag bahrein-i miniszterhez a cipőráakról csevegni. Amikor az Orbán leány azt mondja, hogy saját pénzükön mentek Bahreinbe, még akkor is hazudott, mert ha a számláján levő pénzből vette kivételesen a repülőjegyet, akkor sem a saját pénzén utazott, mert ami nekik van, azt mind az apja lopta ki az állami vagyonból.

Mindebből Ráhel csak annyiban érdekes, hogy pontosan megmutatja, milyen az apja, hogyan működik az a családi maffia, amely egy párt neve alatt megszállta és elfoglalta az országot. Ezek ugyanígy árulják a világban zsebre a magyar állampolgárságot, így szereznek meg kastélyokat, földbirtokokat, az elmúlt hat évben végigpendlizték a világ diktatúráit, akikkel ugyanilyen üzleteket kötöttek magánzsebre, mint amilyen ügyében Ráhel járt Bahreinben. Ugye, senki nem képzeli, hogy Orbán nem tudott róla, hogy a lánya Bahreinben jár a férjével és az ottani energieminiszterrel tárgyal?

Ráhelke feltehetően a sötét bűnöző apja megbízásából járt ott, külügyi segítséggel, miután Magyarország tiszteletbeli konzulja is részt vett a találkozón, csak ő nem emlékszik semmire, ahogy egy jó maffiában szokás, még arra sem, hogyan került oda. Nyilván mindennapos eset, hogy a magyar miniszterelnök lánya tárgyal bahrein-i miniszterekkel az apja helyett, nevében vagy a feleségeként. Nem emlékezhet minden alkalomra. 

Ráhel nyilatkozataiból az derül ki, hogy nem is érti, miért kell neki itt magyarázkodnia. Neki ez a természetes létezési mód. Ő úgy tudja, és nagyon helyesen tudja, hogy ez az ország az apja és a családja tulajdona, amivel azt csinálnak, amit akarnak. Nem is érti, hogy mi jogon kérdezősködik vagy kukacoskodik bárki, amikor ő csak a mindennapi dolgát teszi, amihez senkinek semmi köze.
A bahrein-i tárgyalás nem volt különleges eset, nekik így telnek a mindennapjaik, mindent így intéznek. Magyarország nevében tárgyalnak, és a zsebükre dolgoznak. Az állami bürokrácia arra van, hogy elintézze nekik azt, amire szükségük van. Az alattvalók dolga pedig az, hogy dolgozzanak, aót fizessenek, és utána tartsák laposan a pofájukat.

Ez az Orbán-család keresztény világa. A nápolyi maffia ehhez képest elsőáldozók szent gyülekezete.

Ezeket a kellemetlenségeket azért kell még egy ideig elviselnie, mert apja késlekedik a nyílt totális fasiszta diktatúra, mint a fejlett keresztény társadalom, bevezetésével. Az Európai Unió pénzére is szükségük van, s amíg ott átmeneti ideig még demokrácia van, a pénzt nem adják nyílt diktatúrának. Ma már az sem biztos, viszont Orbán olyan fasiszta Európát akar, amelyet kereszténynek és demokratikusnak neveznek majd.

Ezért van ellentmondás a látszat és a valóság között: a látszat demokrácia, a valóság diktatúra. Mivel azt hazudják, hogy demokrácia van, az alattvalók úgy viselkednek, mintha bármihez közük lenne. Igaza van Ráhelnek. Abba kéne hagyni a képmutatást. Apja ugyan bízik abban, hogy egész Európát képes lesz fasizálni és bekebelezni, hogy neki ne csak a magyar királyi koronát tegye a fejére, hanem európai uralkodó dinasztiát hagyjon rá, de Ráhel ideges és türelmetlen.

Ezért zavarja, hogy ezek a pondró senkik kérdeznek, számonkérnek, belepofáznak mindenbe, szabadon csinálhatják, mintha bármihez közük lenne. Pedig már régen a börtönben lenne a helyük. Ott van Erdogan. Milyen jól csinálja. Apja is megcsinálhatná ugyanezt. Ez be is fog következni, csak idő kérdése. S akkor Ráhel királynőnek nem kell elszámolnia senkinek azzal, hogy mikor mit csinál az ország nevében és kárára.

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.