2016. augusztus 23., kedd

SEMENNYIRE NEM TISZTELT NAGY FERÓ!

KOLOZSVÁRI SZALONNA - NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Molnár Bálint
2016.08.22.


Ránézésre úgy tűnik, Nagy Feró honfoglaló, Horthy katonája és nemzeti csótány megneszelhette valahonnan, hogy van néhány gazdátlanul maradt állami kitüntetés (eddig 43-an adták vissza bayerzsolt miatt lovagkeresztjüket, itt a folyamatosan frissülő számláló) és bár idén március óta van neki – mármint Ferónak – ilyen elismerése, soha nem árt szárazon tartani a puskaport alapon szóra nyitotta a száját. Beszélt is vele, rögtön idézem, csak előbb a kontextusról ejtsünk pár szót.

Mivel a világon máshol is vannak hülyék, nem magyar kiváltság ez, a román hatóságok hivatalból eljárást indítottak a Beatrice Kolozsvári Magyar Napokon adott koncertje után (ez múlt héten volt), miután a helyi média úgy értelmezte, hogy az együttes XX. század című dala kedvező fényben tüntetné fel Sztálint, Hitlert és az Iszlám Állam terrorszervezetet.

Mivel tehát a hülyeségért a románoknak sem kell a szomszédba menniük, az elkerülte a figyelmüket, hogy ez a dal el sem hangzott Kolozsvárott. Ez a nyilvánvalóan túlbúzgó hatósági eljárás, ami nemcsak röhejes, de szánalmas is, nem akadályozta meg a Beatrice frontemberét, hogy interjút adjon a Kolozsvári Rádiónak (Gór Nagy Mária művésznőt jobbról előző őszinteséggel), amely 16 perces interjúnak a magvát szó szerint idézem. A kérdés az volt, miről szólnak a Beatrice új dalai?

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.