2016. augusztus 18., csütörtök

STRÓMAN-E MÉSZÁROS LŐRINC? (SZAVAZÁS)

BERKECZ BALÁZS BLOGJA
Szerző: Berkecz Balázs
2016.08.18.


Mészáros Lőrinc beperelte az Együttet amiatt, mert Orbán strómanjának neveztük. Ettől nem estünk kétségbe, mi az Együttben mindig kiállunk az igazságért, éppen ezért arra keresem a választ, valóban stróman-e Mészáros Lőrinc? 

Az Origo.hu 2013-ban írt egy nagyobb terjedelmű cikket arról, hogy miként kapaszkodhatott fel az a Mészáros Lőrinc a 100 leggazdagabb magyar listájára, aki cégével 2007-ben még majdnem csődbe ment, mert már alig volt bevételük. Az Origo már a cikk felütésében így fogalmaz: 
"Orbán Viktor bizalmasának cége a kormányváltás óta minden évben megduplázta a bevételét, és elkezdett nyerni a közbeszerzéseken. Mészárosból előbb polgármester, aztán nagybirtokos, végül pedig Magyarország egyik leggazdagabb embere lett."
A ma már kormánykritikát ritkán megfogalmazó Origo.hu összefoglalójának 2013-ban az adta az apropót, hogy a Népszabadság Top 150 csúcsvagyon című kiadványa szerint Mészáros a leggazdagabb magyarok listáján a 88. helyre ugrott, 6,9 milliárdot hozott össze a feleségével 2013-ra.

Mészáros Lőrinc látványos gyarapodása azóta sem hagyott alább, a Napi.hu 100 leggazdagabb magyart bemutató 2016-os kiadványa szerint Mészáros Lőrinc már a 31. leggazdagabb magyar, és a vagyona jelenleg 23,8 milliárd forintra tehető, ami 16,9 milliárddal több a 2013-as állapotnál, vagyis az elmúlt három évben évente átlagosan 5,63 milliárddal gazdagodott a 2007-ben még csődközelben vergődött falusi gázszerelő. (A Forbes Mészáros vagyonát a 24,4 milliárd forintra becsülte, ezzel a 30. leggazdagabb magyarnak titulálta őt.)...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.