2016. augusztus 6., szombat

TEVE MŰREPÜLŐGÉPEN

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2016.08.06.


Gondolom, a vonatkozó viccet Józsi bácsiról mindenki ismeri...
Sokmindent gondoltam volna, de ezt azért mégsem!
Nevezetesen, hogy a Jobbik kezdeményezéseit titkolhatatlan irigységgel fogom bámulni, sőt, egyet is értek velük.
Miközben mi egy politikai karrierista ügyködésével szórakoztatjuk magunkat, a Jobbik két olyan kezdeményezést is tett, melyeket csak irigyelni lehet - miért is nem a mi oldalunkról indult a kezdeményezés?
Persze a Jobbiknak könnyű, ennek a pártnak elsősorban a Fidesz a politikai ellenfele, a Fidesz lopja el folyamatosan mindenféle politikai ötleteiket, miközben a baloldal hagyja, hogy a Jobbik baloldali követelésekkel csináljon jobboldali politikát - nemmellesleg sikeresen.
Ismerősöm, aki örök életében baloldali volt, nemrég említette, hogy a következő választáson a Jobbikra fog szavazni.
Mikor álmélkodva ránéztem, és kérdeztem, orvos látta-e már, azt mondta: ők legalább akarnak valamit.
Nehéz vele vitába szállni, a Jobbik valóban akar valamit - a hatalmat - hogy aztán a saját szájíze szerint cizellálja azt a szarosküblit, melyet a Fidesz kalapálgat évek óta, s mely oly tökéletesre sikeredett, hogy ma már csak a füle hiányzik - ha ki akarja üríteni a magyar, kényelmes fogás essék rajta.
De ami tény, az tény - a Jobbik most is tett két olyan javaslatot, mellyel nehéz nem egyetérteni, és melyekre nem válasz az előkelő fintorgás meg orrhúzogatás.

Az egyik javaslat egy ötpárti találkozóra vonatkozik, melyen a résztvevők a külföldön tartózkodó vagy külföldön munkát vállalók szavazási gyakorlatának kérdését tárgyalnák meg.
Álláspontjuk szerint a Fidesz is érzékeli a helyzet tarthatatlanságát, ezért konszenzust kellene kialakítani a pártok között.
A cél helyes, hiszen mégiscsak tarthatatlan, hogy az, aki soha életében be sem tette a lábát az országba, az levélben szavazhasson a magyarországi állampolgárok életét alapvetően befolyásoló kérdésekben, míg az, aki átmenetileg - és nem mellesleg a magyar kormány ócska gazdaságpolitikája miatt - külföldön kényszerült munkát vállalni, miközben ezer szálon kötődik az országhoz, ne élhessen állampolgári jogával és kötelezettségével.
Az egész magyar választási rendszer egyébként is borzalmas katyvasz, de a legigazságtalanabb része talán ez, habár a határon túli magyar választók névjegyzése és a szavazatszámlálás is megérne egy misét.
Ez nem mai probléma, de a magukat demokratikusnak és ellenzékinek definiáló pártok ezidáig csak töketlenkedtek a közismert probléma megoldásának kikényszerítése körül, most meg ellopja tőlük a show-t a Jobbik.
Merthogy a második javaslat az egyeztetés alapján létrejövő országgyűlési határozati javaslatra vonatkozik, melyet az első találkozó után tíz nappal kellene formába önteni, hogy új helyzetet lehessen ezen a területen teremteni...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.