2016. augusztus 6., szombat

TOVÁBB MÉLYÍTI AZ ÁRKOT MAGYAR ÉS MAGYAR KÖZÖTT

KOLOZSVÁRI SZALONNA - VENDÉG BLOG
Szerző: Ille István
2016.08.06.


N+1-szer a kvóta-népszavazásról.
 
Elsőbben is tekintsünk el attól, hogy teljesen értelmetlen, mert eredménye rohadtul nem fog senkit sem kötelezni semmire, se a kenyér nem lesz tőle olcsóbb, se a tej, a csirke felsőcomb farhát résszel pláne. Egy valamire lesz jó, hogy esetleges érvényessége esetén a valszeg többségben levő „nem” szavazatok Orbánnak igazolást fognak adni emberietlen, bezárkózó és intoleráns belpolitikájához. Persze, az istenadta – de rendkívül tudatlan – orbáni hívősereg, megpótolva a teljességgel tájékozatlan, de orbáni propaganda által agymosott pórok tömegével elég lesz a látszatsikerhez. Kétmillió + 1 „nem” szavat persze elég lesz Orbánnak, hogy úgy érezze, jó úton jár. Véleményem szerint ennyi birka azért nem legel a magyar rónaságon.
 
Nos, itt jön be a képbe a szavazás mikéntje: levélben – határon túli kettősöknek – és személyesen – határon túl dolgozó, törzsökös magyar állampolgároknak.
 
Ragadjunk le egy kicsit a számoknál: Tömjén atya honosítási biztos szerint hamarosan elérik az egymilliomodik magyar állampolgárság megadását, ami ugyan jelenleg olyan 800 ezer körül jár, de azért hamarosan.  Határon túl szerte a világban kb. ugyanennyi echt magyar állampolgár dolgozik. A levélben szavazás egyszerű dolog, csak ki kell kérni a csomagot, és már mehet is. A személyes szavazás is egyszerű dolog, csak néhány száz km-t kell autózni, buszozni, vonatozni a legközelebbi magyar konzulátusig, követéségig...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.