2016. augusztus 25., csütörtök

ÚJABB SZINTET LÉPNEK A SZABADSÁGSZERETŐ MAGYAR NÉP RETKES LÁBTÖRLŐINEK NÉZÉSÉBEN?

KOLOZSVÁRI SZALONNA - NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Molnár Bálint
2016.08.25.


A mai nap híre, amire ma utaltunk már: házibíróság létrehozásán fáradozik a kormány, miután rájöttek, hogy a haveri, baráti és oligarcha-klánok közpénzekkel összefüggő ténykedései nyomán keletkezett fekáliát többé és kevésbé rendszeresen felszínre hozza a víz.

Eddig egyenként és személyre szabottan próbálták titkosítani a disznóságokat (Magyar Posta, MNB), de ez hosszú távon nem célravezető, már most sem az, úgyhogy – egy, az augusztusi pihenőszabadságok idején, a kormány számára készített igazságügyi minisztériumi előterjesztés szerint – a még foltokban, azaz más hatalmi ágakhoz, intézményekhez képest független bírósági rendszer szétbombázásával a politika számára fontos ügyek egy részét új szervezethez rendelnék.

Mivel az ügyészséggel szemben a bíróságokat még nem sikerült maradéktalanul lefejezni és zsebre tenni, és mivel a bíróságokon nem kopasz verőemberek munkálkodnak, akik kizárólag a kormány érdekeivel egyező döntéseket hoznak, jön az úgynevezett „közigazgatási bíráskodásról” szóló javaslat, amely egy csomó vérfagyasztó változtatást hozna az igazságszolgáltatásba – írja a 444.

Ez az úgynevezett közigazgatási bíróság, amely egy raklapnyi állami intézmény (MNB, Médiatanács, Közbeszerzési Döntőbizottság, stb.) döntéseinek jogszerűségét fogja vizsgálni, járulékos haszonként arról is dönteni fog, hogy mit kell feltétlenül eltitkolni az állampolgárok elől. Szerencsére a választási ügyek (lásd kopaszok akciózása) is ennek az új testületnek a hatáskörébe kerülnek majd és szakmai körökben úgy hírlik, az új szervezet élére Patyi Andrást, a Nemzeti Választási Bizottság jelenlegi vezetőjét katapultálhatják. Egy vérbeli pártkatonát, akivel nem lesz gond.

De talán a leghajmeresztőbb pontja az elképzelésnek mégiscsak az, hogy az új bírósági szervezet vezetőségének felét szándékosan nem bírókból, hanem közigazgatásban dolgozó jogászokból, például kormánytisztviselőkből állítanák össze. Hogy Patyira írták ezt a dörgedelmet, vagy sem, azt nem tudom, de az már eleve előnyt jelenthet, hogy mindössze két évig dolgozott bíróként, ide annyi is bőven elég, a szervilizmus pedig adott, tehát...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.