2016. augusztus 26., péntek

VALAKI TÉNYLEG VIZSGÁLJA FELÜL A GYÓGYSZERADAGJÁT, MERT ENNEK NEM LESZ JÓ VÉGE

KOLOZSVÁRI SZALONNA - DÜHÖN GŐ, HACSAKNEM BLOG
Szerző: H. A.
2016.08.26.


Már olyan régen nem volt pénteki igehirdetés, hogy kezdtem egészen jól érezni magam, ámde Orbán ma reggel is felkelt és becaplatott a Kossuth rádióba, ahol rekedt hangon, köhécselve, krákogva és sóhajtozva ontotta büdöslábú tanait az éterbe.

Őszintén aggódom, és kérek mindenkit, aki illetékes ebben, a gyógyszeradagját vizsgálják felül, mert ennek nem lesz jó vége. Számtalanszor beszélt már orbitálisan ijesztő dolgokat, én viszont most először ijedtem meg.

Több mint aggasztó, hogy az 5 másodperc híján 27 perces rádiós monológ, amely nem nélkülözte az mikrofonállvány visszatérő kioktatását sem, egy meggárgyult migráns-fóbiás, küldetéstudatos, eszelős, frusztráltan hörgő ember képét festi, akire már nagyon nehezen illik a miniszterelnök megnevezés. Ez már régen hadvezérnek képzeli magát és ki is mondja: félháborús állapotok dúlnak körülöttünk.

Elképesztőnek tartom, hogy a korrupcióban fuldokló kelet-európai banánköztársaság főmajmának már semmi másra nem futja, mint előre egyeztetett forgatókönyv szerint 27 percből kemény 20 percet végigmigránsozni, kerítésezni, extra-határvédelmezni, fegyverekről, rendőrökről, terrorizmusról, háborús állapotokról értekezni és kelteni, fokozni, tapinthatóvá tenni a félelmetes, rettegésre okot adó jelent, ami egyre rosszabb lesz...

Noha ejtett pár veretes szót az olimpiáról és az évek óta jobban teljesítő, fantasztikus magyar gazdaságról (ebbe most nem megyek bele, de már mindjárt megvan az 1 millió beígért munkahely és Magyarországon szinte mindenki tud már dolgozni, aki akar), a nem ritkán ellentmondásos, a kizárólag manipulációs célokat szolgáló, háttérsóhajtozással kísért torokköszörülő pánikkeltés az egyik legsúlyosabb volt, amit valaha Orbántól hallottam.

Legalább egy éve célzottan brüsszelezik, bürokratázik, migránsozik, terroristázik, drótkerítésezik mindig egyazon gondolati ívben, de soha egyszer nem hallottam az aggasztó kivándorlásról, a szarban fetrengő egészségügyről, oktatásról, a propagandán túlmutató lyukas szociális hálóról, a valós, tényeken alapuló folyamatokról (az nem érdekel, hogy miként varázsoltak 5%-os munkanélküliséget, mert azt tudom) az önkritika hangján beszélt volna. Hogy legalább egyszer úgy tett volna, mintha még kapcsolatban lenne velünk, a magyar társadalommal, mimagyarokkal.

Orbán szótárában a biztonság átvette minden másnak a helyét, demagógiája már csak a legprimitívebb szektások agyát célozza, bezárkózott, elszakadt mindentől. Bár úgy indította összefüggéstelen, de kellően lebutított, megrágott szövegét, hogy ellenőrzés nélkül egy madár sem tud berepülni Magyarország területére, viszonylag könnyen, egybites tőmondatokban eljutott addig, hogy fizikailag meg kell erősíteni a szerb-magyar határon lévő határzárat, tehát még egy kerítéssort fog fölhúzni a legmodernebb technikai eszközökkel. Masszívabbat, ami egyidőben érkező több százezer embert is föl tud tartóztatni. A mikrofonállvány nem kérdez vissza, tűri, hogy kioktassák, nem látja az ellentmondást, nem azért ül ott. Pedig ezek szerint tök fölösleges volt a műszaki nemzeti kerítés, ha most újabb réteget kell önteni köré és  meghosszabbítani Bicskéig. Nem baj, ez legalább nyolcvanszor drágább is lesz...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.