2016. augusztus 28., vasárnap

VÍZFEJ

HUPPA BLOG
Szerző: Szele Tamás
2016.08.28.


Avagy a Nagy Magyar Öngól története. Hogy rövid legyek, tömör és drámai, a Fővárosi Vízművek beperelte a Magyar Kétfarkú Kutya Pártot egy plakátja miatt, és most arra kívánja kötelezni, miszerint saját költségükön semmisítsék meg plakátjaikat, terveiket és az internetet, mint olyant. Nos, Brutus mondja, hogy nagyokra tör – de a Vízművek derék, becsületes férfiú.

Akkor tehát lássuk az esetet, tekintetes bíróság.



Azt mondja a felszólító levél, ami egyelőre még sem nem kereset, sem nem vádirat, csak felszólítás, egyszóval azt mondja a sillabusz:

"Megdöbbenéssel olvastuk a hvg.hu oldalán és egyéb internetes felületeken is szereplő cikket, melyek szerint Önök a következő szöveggel ellátott plakátot használják népszavazási kampányuk során

TUDTA? A FŐVÁROSI VÍZMŰVEK BÁRMIKOR LSD-T CSEMPÉSZHETNE AZ IVÓVÍZBE.

Ezen szöveget tartalmazó plakát az interneten bárki által olvasható.

Plakátjuk szövegezése teljes mértékben és komolyan alkalmas arra, hogy jelentősen negatív színben tüntesse fel a Fővárosi Vízművek Zrt. által nyújtott ivóvíz-szolgáltatást.

Önök a Társaságunk hírnevét kampányszövegükkel súlyosan megsértették. Emiatt azonnali jogi lépéseket kezdeményezünk.

Fentiekre tekintettel felszólítjuk Önöket, hogy a Társaságunkat érintő személyiségi jogi sérelem súlyosbításának elkerülése érdekében a további jogsértéssel hagyjanak fel:

– intézkedjenek a kérdéses plakát képének és egyúttal Társaságunkat érintő fenti szövegezésnek a meglévő publikációs felületekről történő haladéktalan eltávolításáról,
– intézkedjenek a fentiekben megjelölt szövegű plakátok, vagy bármilyen más formátumú anyagok saját költségükön történő azonnali megsemmisítéséről, valamint
– tartózkodjanak ezen plakát egyéb módon történő nyilvánosságra hozatalától!

Felszólítjuk továbbá Önöket, hogy az eddigi megjelenésekkel legalább azonos felületen adjanak Társaságunk számára nyilvános elégtételt, közölve, hogy fenti szövegű plakátjuk megtévesztő és valóságtartalommal nem bíró volt.”

Aláírások, pöcsét."

És most azt hiszik, hogy nagyon okosak voltak. Sőt, vonalasak. Várják a jutalomfalatot a gazditól. Hát, a gazdi még náluk is nagyobb szamár lenne, ha ezért megjutalmazná őket, de erre később térjünk ki. Vegyük a dolog jogi oldalát!


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.