2016. augusztus 5., péntek

VOLDEMORT-GATE: ÚJABB FEJEMÉNYEK

HUPPA BLOG
Szerző: Huppa
2016.08.05.


Szél Bernadett, az LMP társelnöke kezdeményezni fogja, hogy a nemzetbiztonsági bizottság hallgassa meg azokat a hanganyagokat, amelyek alapján felmerült, hogy a fideszes Mengyi Roland kenőpénzért cserében biztosított volna előnyt szociális szövetkezeteknek egy uniós pályázatnál.

Hadházy Ákos, a párt másik társelnöke ezt pénteki budapesti sajtótájékoztatóján jelentette be, hozzátéve: politikustársa azt is megkérdezi, hogy lehallgatták-e a kormánypárti képviselő telefonbeszélgetéseit. A “Voldemort-gate-ről” beszélő politikus azt mondta, csütörtökön a Miniszterelnökség is elfogadhatatlannak nevezte, hogy külön erre a célra létrejött céghálózatok lopják el az uniós pénzeket. Az LMP szerint ez nem történhet másként, csak úgy, hogy ehhez a legmagasabb szinten lévő politikusok is asszisztálnak.

Hadházy Ákos szerint Magyarországon egy “polip” lopja el az uniós pénzeket, amelynek három karja van. Az egyik karnak azokat az EU-s forrásokat elosztó politikusokat nevezte, akik a visszaéléseket lehetővé teszik. A másik kar azokból az önkormányzatokból, szervezetekből, létező, illetve “kamu” cégekből áll, amelyek ezt igénybe veszik és “hajlandóak belemenni ezekbe a huncutságokba”. A harmadik karnak egy olyan céghálózatot nevezett, amelynek tagjai papíron üzleti tanácsadással foglalkoznak, de valójában “kiközvetítik” az uniós pénzeket, elintézik a pályázatok megnyerését, cserébe viszont azt kérik, hogy ők legyenek a kivitelezők...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.